NBA noć dala odgovore, naziru sve svi učesnici plej ofa?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 09.03.2020.
08:19
Izvor: Sportske.net

Čini se da timovi polako odustaju, tačnije prednost osmoplasiranih je sve veća. Orlando iznenadio Hjuston, Kingsi nisu uspeli...

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Kingsi nisu uspeli da nastave dobru seriju, poraženi su od Toronta, i dalje im Memfis beži četiri pobede, ali su se sada trci priključili i Pelikansi koji imaju isti skor kao Sakramento.

Bogdanović je veče nakon sjajne partije promašivao, 9 poena, 4 skoka, Bjelica mnogo bolji, dabl-dabl, 14 poena, 10 skokova, ali Toronto je stekao veliku prednost, Kingsi pretili u finišu, no Siakam je sačuvao pobedu Kanađanima. Kamerunac je 11 od 23 poena postigao u poslednja dva i po minuta, baš bio rebus za domaće. Takođe Lauri je čitavu poslednju četvrtinu odigrao sa pet ličnih grešaka, pogodio pet šuteva u tom delu igre, pa je šampion posle tri poraza, zabeležio tri pobede i jasno je, diže formu.

Sakramento čeka Pelikanse u sredu, dva puta su ove sezone izgubili od Nju Orleansa, ako ne dobiju, čini se da već mogu da bukiraju odmor posle regularne sezone...

Rivala manje verovatno imaju u San Antoniju koji je na putu da prvi put u veku propusti doigravanje. Izgubili su nakon produžetka u Klivlendu. Dramond se vratio sa 28 poena, 17 skokova, Lov promašio, ali je pogodio ključnu trojku u overtajmu. Četiri Kavsa je imalo dabl-dablove, prvi put od 1990.

Bredli Bil je stao na 24 poena, bez njegovog heroizma šanse Vašingtona su male, pobedu iz prestonice odneo je Majami, sve je manje nade za Vizardse koji kasne za Orlandom 5.5 pobeda, u borbi za poslednje mesto u plej-ofu. Adebajo i Dankan Robinson su povukli Majami, ovaj drugi, sjajni šuter koga nije ni bilo na draftu pre dve godine je ponovo pogodio sedam trojki.

Da stvar bude gora po Vašington, razočaravajuće vesti stigle su iz Teksasa. Orlando je uzeo još jedan veliki skalp i cementirao osmu poziciju. Slavili su u Hjustonu, ubacili su 126 poena Roketsima, Vučević je dao 16 poena, imao isto toliko skokova, klupa, Ros, Karter-Vilijams i Di-Džej Ogastin je bila tajno oružje gostiju sa Floride. Hjuston je u nevolji, izgubili su četiri meča u nizu...

Luka Dončić se vratio na svoje brojeve, 36 poena, 10 skokova, 8 asistencija, ali je Dalas izgubio od Indijane. Nova velika partija Sabonisa, 20 poena, 17 skokova, 6 asistencija, Litvanac igra veliku sezonu. Marjanović je za nešto više od pet minuta dao par poena, imao pet skokova, ali je Sabonis rasturio Porzingisa i ostale visoke igrače Mavsa. Indijana je imala prednost u skokovima, bolji procenat šuta, a vratio se i pravi Oladipo. U svojoj 12. utakmici sezone posle povrede dao je poslednjih šest poena u meču, a odbrana je bila ključ u poslednja tri minuta Dalas nije dao ni koš.

U ranije odigranih mečevima, derbi grada pripao je Lejkersima, Boston je poražen u Oklahomi, Pelikansi su dobili Minesotu, a probudio se u Bruklin, dok je lider Milvoki primio 140 poena u Arizoni.

Rezultati:

LA Klipers - LA Lejkers 103:112
Minesota - Nju Orleans 107:120
Boston - Oklahoma 104:105
Feniks - Milvoki 140:131
Sakramento - Toronto 113:118
Klivlend - San Antonio 132:129 pr.
Vašington - Majami 89:100
Hjuston - Orlando 106:126
Dalas - Indijana 109:112
Njujork - Detroit 96:84

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke