NBA najava - Central, "Jeleni" prebrzi za "lovce" sa Istoka!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 21.10.2019.
18:53
Izvor: Sportske.net

Jasno, ovo ne garantuje borbu za titulu, ali kada sve stavimo na vagu, Baksi su ubedljivo najbolji tim u konferenciji. Ko još može u plej of?

EPA-EFE/AARON GASH
EPA-EFE/AARON GASH

Povezane vesti

Jasno je da će Baksi dominirati, na kraju krajeva, oni su prvi favorit Istoka, i tu se nema puno dodati. Ipak, još jedan tim je generalno potcenjen, što se ostalih tiče, neki su previše zreli, drugi "zeleni", Kavsi su posebna kategorija još od kada je otišao Lebron...

Milvoki Baksi

Nema potrebe da ih hvalimo, ovo je daleko najbolji tim na Istoku. Imaju potencijalnog MVP igrača u Adetokumbu, sjajnu spoljnu liniju, mogu sve da pogode, kouč Budenholcer je izašao ispod Popovih skuta i sigurno će znati da kontroliše sujete.

Neće biti čudno ni ako završe kao prvi u celoj NBA regularnoj sezoni, naprave 65 pobeda, Istok je ipak dosta slabiji. To bi im omogućilo još veću šansu, ali prvo treba da dobiju konferenciju.

Ipak, u poređenju sa Filadelfijom i ostalim timovima Atlantika, Baksi deluju kao za klasu bolji tim.

Otišli su Brogdon i Nikola Mirotić, ali to neće puno promeniti, imaju Bledsoa, Midltona koji je imao Ol-Star sezonu, dva velika čoveka koja mogu da šutiraju, Iljasovu i Bruka Lopeza, to nema niko u NBA. Uparili su i drugog brata Lopeza za epizodne role, stigao je Kajl Korver, Ves Metjuz, tu praktično svako može da pogodi kada ga Janis ostavi samog na šutu.

Paradoksalno, baš je Adetokumbo problem kada je šut u pitanju, ali ako poprave procenat za tri poena, ako ostatak tima preuzme odgovornost, teško će ih zaustaviti. Brogdona će zameniti Džordž Hil, iskusniji su za sezonu u finalu, iskreno, bilo bi veliko iznenađenje ako Baksi ne stignu do finala Istoka. A ako dođe do borbe za prsten, sve je moguće, nije teško zamisliti ih kao nove šampione NBA lige.

Sabonis


Indijana Pejsers

Ozbiljan tim, malo ko je verovao da će post-Pol Džordžova era biti tako uspešna. Ali, izvukli su premiju u Oladipu, da se nije povredio, mogli su da pruže veći otpor Bostonu. Prošle godine stigli su do 48 pobeda, sada to neće biti dovoljno, jer raspalili su maštu navijača.

Zbog čega?

Pa kada imate Sabonisa i Majlsa Tarnera u reketu, ako Oladipo bude potpuno zdrav, to je već tim koji bi lako mogao da osvoji drugo mesto u Centralnoj diviziji, da bude među pet ili šest na Istoku.

Malkolm Brogdon je dobro pojačanje, zamenili su te spoljne pozicije, nema više Darena Kolisona, ali tu je zahvalni MekKonel, stigao je Lemb kao i Ti-Džej Voren.

Verujem da će pokriti odlazak Bogdanovića, ali i Tadeusa Janga koji su ih napustili. Ovaj tim ima kvalitet više, što reče neko, nikada ne umiru. Imaju izuzetan mentalitet, padaju i ustaju, veoma su borbeni, primali su i davali udarce posle Oladipove povrede. To može da bude bitan detalj. Kako rekoh, sa starim Oladipom, što je uvek neizvesno, oni su možda jedno od najvećih iznenađenja na Istoku, tim pre što ih često jači rivali potcene.

Oladipo se neće vratiti odmah, ali svejedno, imaju dovoljno snage da ga dočekaju na recimo oko 50% uspešnosti. Posle toga je sve neizvesno.

Detroit

Detroit Pistons

Prošle godine Pistonsi su stigli do plej-ofa, ipak za tako veliku franšizu to nije dovoljno. Dvejn Kejsi je odradio posao, ali iskreno, da nije bilo neočekivano velike sezone Blejka Grifina, Pistonsi se ne bi dokopali post-sezone.

Oni su jedan od retkih timova na Istoku koji imaju neku vrstu velike trojke, ako zastrašujućem reketu u Grifinu i Dramondu, pridodamo Redžija Džeksona koji nalazi sebe.

To je već prednost, no problem je što ovaj tim ne ide nigde. Ok, stigao je Derik Rouz, ako ga zaobiđu povrede on može da bude rešenje, Markif Moris je takođe značajno pojačanje, videćemo koliko brzo može da uči ruki Seku Dombuja.

Klupa je jača nego prošle sezone, Frejzer i Snel dodaju dubinu, ali kako rekosmo, čak i da bude osmi, Detroit ne može dalje. Možda budu i neko mesto gore, ali u svakom slučaju u top 4 ne mogu, tako da bi polufinale bilo nemoguća misija, makar kako sada stvari stoje.

Može se desiti i druga situacija, da vide da jednostavno ne mogu preko 40 pobeda, onda bi možda trejdovali Dramonda za pikove, ali i odustali od jurenja plej-ofa zarad lutrije.

Bulsi


Čikago Buls

Generalno, jedino što je sigurno je da su značajno bolji od očajnog Klivlenda. Možda se može i reći da je ovo tim koji može samo napred, u smislu da je napredak zagarantovan, čak i ako budu imali prosečnu sezonu.

Markanen, Satoranski, Jong, Lavine, Oto Porter Džunior, sve tu to igrači sa mnogo potencijala. Pazite na rukija Kobija Vajta, pre neko veče je strpao šest trojki u predsezoni, odavno nisu imali boljeg beka.

Videćemo kako će se snaći Karter Džunior nakon povrede, ovo jeste nova tranziciona sezona, mnogo mladih igrača treba da tek skupe iskustvo i postanu bolji, ali da li je niz sitnih koraka dovoljan?

Navijači su nestrpljivi, možda i previše ambiciozni. Čikago ima svetlu budućnost, ako ovaj tim zadrži na okupu, ali ipak, priče o plej ofu i pored nekih užasnih timova Istoka su preuranjene.

Sve preko 30 pobeda je uspeh, mnogo će morati da poprave, na obe strane terena da bi stigli na naslovne strane.

Kevin Lov

Klivlend Kavalirs

Ni glave, ni repa. Moćni Kevin Lov kome su uz Tristana Tompsona i par veterana skupili prosečne igrače, to nikada nije dobra ideja. Njegovi brojevi ako ostane zdrav biće impresivni, ali za tim neće značiti ništa. Kolin Sekston se do sada suočavao sa mnogim sumnjama, možda je sada prilika da razuveri veći deo javnosti, prostor će dobiti i Čedi Osman.

Ali, to je ceđenje suve drenovine, oni mogu da pobeđuju samo kada je Lebron Džejms u klubu, u suprotnom, Ohajo je baš teška košarkaška periferija.

Darijus Garland je obećanje, ali podsetimo da je na Vanderbiltu teško povređen, a on bi tu trebalo da igra projektovanu petorku.

A kada bacite pogled na klupu Klarkson, Brendon Najt, Lari Nens Džunior koji nikada neće izaći iz očeve senke. Nema potrebe da nabrajam, novi trener Bejlejn ne može tu da promeni ništa, ni Gandalf ne bi mogao.

Treba tokom sezone da se oslobode igrača sa jakim ugovorima, iskusnih i prosečnih, kako bi otvorili prostor za buduće pikove.

Nije jasno čemu će služiti pomenuti rezervisti, plus Delavedova koji za štoperske sposobnosti prima oko 10 miliona godišnje.

Kavsi su jedan od najgorih timova u NBA i to će ostati sigurno još nekoliko godina.

Iz Centrala, Milvoki i Indijana su sigurno u plej ofu, Detroit će visiti, Čikago je obećanje za ne baš tako blisku budućnost, Klivlend vreća za udaranje.

Ako ste propustili ovo je najava Atlantika.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke