NBA - Majstorica za majstora Nikolu, kreće finale Istoka!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 15.09.2020.
20:36
Izvor: Sportske.net

Luda sezona u NBA ligi ne prestaje da iznenađuje i oduševljava.

AP Photo/Mark J. Terrill
AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

LeBronu i Lejkersima je u prve dve runde bila potrebna jedna utakmica da upale motore, a onda su počistili rivale i domogli se prvog finala konferencije za slavnu franšizu još od 2010. godine.

Hjuston je u drugoj rundi pružio nešto jači otpor od Portlanda, ali je ishod protiv "Kralja" ipak bio isti.

"Jezeraši" tako čekaju svog rivala u finalu konferencije, glavni krivac za to je Nikola Jokić.

Iako su mnogi otpisali Nagetse već posle prve utakmice polufinalne serije, kada su Klipersi bili više nego ubedljivi, pa potom i kada je četa Doka Riversa povela sa 3:1 u seriji, Jokić i drugovi su pokazali da su najbolji kada su priterani uza zid.

U petom meču su gubili sa 16 razlike na poluvremenu, onda se probudio Milsap i vratio ih u meč, da bi Marej, Porter Džunior i Jokić u poslednjim minutima nokautirali favorizovanog rivala.

Slična slika i u šestom susretu, Klipersi su imali +19, ali je u drugom poluvremenu nastupio veliki preokret. Jokić je bio nerešiva enigma za "Kandžu" Lenarda i drugove, sastav iz Kolorada je zaigrao paklenu odbranu, puleni Majka Melouna su drugo poluvreme dobili rezultatom 64:35.

Nikola Jokic Denver Nagetsi

"Džokeru" su tri asistencije falile sa tripl-dabl, ubacio je 34 poena i odvukao Denver u novu majstoricu, četvrtu za srpskog košarkaša u isto toliko odigranih plej-of serija.

Sedmu utakmicu na neutralnom terenu je nemoguće prognozirati, ali kako igra Nikola Jokić čini se da bi i LeBron u finalu radije video gradskog rivala.

Ona je na programu u noći između utorka i srede, tri sata posle ponoći, podsetimo, Denver je i u prvoj rundi gubio od Jute 1:3, pa je vezao tri istorijska trijumfa, videćemo da li Jokić i drugovi mogu do novog podviga.

Što se tiče finala istočne konferencije, prvi meč je na programu takođe u večeri između utorka i srede, ali 30 minuta posle ponoći, sastaju se Boston Seltiksi i Majami Hit.

Boston je najpre počistio Filadelfiju, da bi se u polufinalu sastali sa aktuelnim šampionima.

Dzejson Tejtum Boston Seltiksi

Tesno je bilo u bukvalno svakom susretu, pa je jedino pravedno bilo da polufinalna serija bude odlučena u sedmom meču, koji je Boston nakon velike borbe rešio u svoju korist.

Sa druge strane nalazi se Majami Hit, koji je predvođen Džimijem Batlerom dosad izgubio samo jedan meč u doigravanju!

Prvo su počistili Indijanu,a onda su umalo počistili i najbolji tim lige iz regularnog dela sezone, Milvoki i MVP Adetokumbo su uspeli da upišu samo jedan trijumf.

Šta reći za četu Erika Spolstre, strašni borci, izuzetno disciplinovana ekipa, sa nekoliko vrsnih šutera, sjajnim Goranom Dragićem i Batlerom, koji se istakao kao pravi lider.

Dzimi Batler Tajler Hiro Majami Hit

Teško je oceniti ko je favorit, Boston je u prethodne četiri godine igrao dva finala konferencije, interesantno je da ih je u oba navrata zaustavio LeBron Džejms sa Klivlend Kavalirsima.

Sada je "Kralj" na Zapadu, videćemo da li bi Džimi Batler mogao da im bude nova nepremostiva prepreka.

Admiral

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke