NBA lutrija - Seltiksima i Lejkersima se brk smeši...

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 17.05.2017.
09:33
Izvor: Sportske.net

Bostonu top pik, imaju zaista mnogo mogućnosti. Lejkersi opet dobro prošli...

BETA/AP Photo/Christian Palma
BETA/AP Photo/Christian Palma

Povezane vesti

Zaista retka situacija, Boston je u finalu Istoka, a noćas si stigli i do prvog pika na draftu. Imali su 25% šansi, ovaj pik je posledica trampe sa netsima kada su poslali Garneta, Pola Pirsa i Džejsona Terija u Bruklin.

Netsi su želeli preko noći da naprave šampionsku ekipu, nije im uspelo, a Seltiksima koji su u međuvremenu sazreli, ostaje da biraju.

Deni Ejndž je napravio sjajan posao, koga god da uzme biće na velikom dobitku. U igri su bek Vašingtona Markel Fulc, zvezda UCLA, Lonzo Bol, krilo Djuka Džejson Tejtzum, videćemo za šta će se Seltiksi odlučiti.

Postoji varijanta da recimo menjaju prvog pika za suer zvezdu, nekoga poput Pola Džordža ili Džimija Batlera, ali o tome će se razgovarati tokom juna.

Lejkersi će birati drugi, uspeli su ponovo da izbegnu da Siksersima proslede pika zbog ranijih trejdova. Medžik Džonson je srećan, oni žele Lonzo Bola.

Treća će birati Filadelfija, zatim Sansi, pa Sakramento, Orlando, Minesota, Niksi, Dalas i još jednom Kingsi (to je onaj pik od Nju Orleansa). To su top 10, draft je zakazan za 22. jun.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lasana
Wednesday, 17.05.2017
14:10

U Lejkersima ce neko od ovih momaka i dobiti nekakvu sansu, u Bostonu tesko...Boston je vec formirana ekipa gde svako ima svoju ulogu i bolje da tog pika trejduju za bas Georgea jer on idealno moze da pokrije i četvorku što je Bostonu trenutno najveci problem. Plus sto bi George odmah dao znacajan doprinos vec jakoj ekipi dok cisto sumnjam da ce iko od ovih pikova doci do izrazaja ako izabere Boston.nJos George tek ima 27, to bi definitivno bila ekipa za titulu za narednih 5-6 sezona.nA ovo sto je neko napisao da treba da dovedu Okafora...prvo, oni imaju mozda i najboljeg centra lige u ekipi, drugo, stize im supertalenat Zizic.nTako da ne vidim kakvu bi ulogu imao defanzivno osakaceni Okafor u ekipi gde svi igraju jaku odbranu.

avatar
lakipfc
Wednesday, 17.05.2017
21:54

Ti si buduci GM Bostona....

avatar
Amar Zornic
Wednesday, 17.05.2017
11:51

Moze li neko ko se razume i kog ne mrzi da mi objasni ovaj sistem trejd , pik ... ili jos bolje da mi posalje link gde mogu detaljno o tome da se informisem . Unapred hvala :)

avatar
Cairez
Thursday, 18.05.2017
18:51

Pikovi se odredjuju preko lutrije.. Misim da ubace 100 loptica ili tako nesto u bubanj i onda izvlace, koji klub izvuku prvi on ima prvog pika itd. Onaj tim koji je imao najgori skor prethodne sezone ima u bubnju 25 loptica sa svojim imenom, dakle 25% sanse za prvog pika, a ostali sve manje i manje, takodje shodno skoru od prethodne sezone. Mozda nije 100% ovako, nisam skroz siguran, ali radi na tom principu. E sad, posto tamo ne mozes kupiti igraca za kes kao kod nas, svi transferi se vrse preko trejdova, osim ako igracu istekne ugovor pa onda moze gdje hoce bez naknade kao Durant u GSW prosle godine. Evo recimo prica se da Klipersi hoce da trejduju Grifina za Dzordza. Ako nemas neku veliku zvijezdu mozes punuditi i vise igraca za jednog, kao sto je Nju Orleans poslao trojicu osrednjih u Sakramento za Kazinsa. Neki timovi nemaju adekvatne igrace za trejdove pa onda u citav posao ubace i neke svoje pikove. Evo ovaj primjer Bostona i Bruklina, prije 4-5 godina Pirs, Garnet i jos neko su presli u Bruklin, a oni su za uzvrat dobili Bruklinov pik prve runde za 2017. godinu i jos nesto, ne znam sad tacno sta, mogao je biti igrac ili jos pikova, bilo koja kombinacija. U medjuvremenu Bruklinov projekt je propao, postali su najlosiji i evo dobili sad prvog pika jer su imali najvise sanse za to (25%), kao tim sa najgorim skorom za sezonu. Ali, buduci da su trejdovali tog pika Bostonu prije 4-5 godina, oni polazu pravo na njega. Pik moze biti i zasticen u trejdu, tipa top3 zasticen, onda ako tim dobije jednog od top 3 pika zadrzava ga, ako ne mora ga proslijediti timu s kojim su sklapali trejd. Eto, nadam se da nisam previse konfuzno objasnio :D

avatar
Amar Zornic
Friday, 19.05.2017
05:56

Ma nisi , odlicno i koncizno. Ja sam imao vec tu neke kockice u glavi ali si ih ti sad fino poslozio , meni licno cudan sistem i zanimljiv . Hvala puno i pozz

avatar
Algebra
Wednesday, 17.05.2017
09:56

Nema šanse da Tejtum bude prvi pik. Fulc, Bol, ili Džekson. Seltiksi će gledati da trejduju svog pika; prvo će pokušati za neko jako ime, kao što su Džordž ili Betler, a ako im to ne prođe, verujem da bi pokušali da idu na varijantu sa Filadelfijom gde bi dobili dugo željenog Okafora, trećeg pika i još neki ''kusur'', za svog prvog pika ( čitaj Fulca, jer se momak od dolaska u NCAA intenzivno nabacuje Filadelfiji, plus im se i svojim talentima perfektno uklapa uz Simonsa i Embida).

avatar
The Truth
Wednesday, 17.05.2017
09:38

Ovaj mali prepotentni Lonzo Ball je sigurno najbolji igrac ovde,ali posto je izjavio da zeli da igra samo za Lakerse mislim da bi za Boston najpametnije bilo da uzmu Markela Fulca

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 17.05.2017
10:21

Tesko da je on najbolji. To sto daje gomilu poena je posledica sto na mecu sutira 50+ puta,a sto je najgore NIKADA se ne vraca u odbranu nego ceka u napadu loptu za poene,takav igrac neverujem da ikome treba. Naravno mozda ga nauce da igra odbranu,ali ako je od malena ucen samo za napad,tesko je to drasticno promeniti,a njemu bas treba drasticna promena.

avatar
lakipfc
Wednesday, 17.05.2017
21:57

Tebra,gledao si dakle jedan klip od njegovog mladjeg brata,a pljujes Lonza,bolje nista da nisi pisao...

avatar
Mare93
Wednesday, 17.05.2017
17:37

Upravo si opisao njegovog najmađeg brata, nikako njega :D

avatar
Mare93
Wednesday, 17.05.2017
10:26

Lonzo je drugi ili treci, on i Dzekson su tu negde, Fulc je bez premca najbolji i najtalentovaniji. Bol ima mnogo mana i neke stvari se verovatno nikada nece popraviti u njegovoj igri. Njegovog caleta ne vredi ni komentarisati.