NBA liga nastavlja da raste

Autor: Nikola Miloradović
petak 13.04.2018.
19:12
Izvor: Sportske.net

Najjača košarkaška liga na svetu neprestano postavlja nove rekorde.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Regularna sezona u NBA ligi je gotova, a najjače košarkaško takmičenje na planeti po četvrti put zaredom oborilo je rekod po gledanosti.

Nedavno okončanu sezonu je sa tribina pratilo čak 22,1 miliona gledalaca, što je za oko 200 hiljada više u odnosu na prethodnu sezonu.

Takođe je porastao i broj prosečne gledanosti, minule sezone je on bio na 17884, ove je dostigao gotovo 18 hiljada, 17987 da budemo precizniji.

To je naravno još jedan rekord, a veliki porast uočen je i u onlajn prodaji, za čak 25 posto u odnosu na minulu sezonu, dok je napravljen i značajan porast u broju pratilaca na društvenim mrežama, napravljen je pomak za čak devet odsto.

Liga iz sezone u sezonu raste, primetno je i da je sve veći broj evropskih košarkaša deo NBA zajednice, pa je i to definitivno pomoglo da se obore pomenuti rekordi.

Od ove sezone u najjačoj ligi sveta mogli smo da gledamo i srpske reprezentativce Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića, od ranije su tu i Boban Marjanović, Nikola Jokić i Nemanja Bjelica, a videćemo da li će se još neki od naših košarkaša otisnuti preko bare naredne sezone.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke