NBA liga bi trebalo da dozvoli korišćenje marihuane?!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 26.10.2017.
17:59
Izvor: Sportske.net

Nekada prvi čovek najjače košarkaške lige na svetu stoji iza legalizacije marihuane.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Bivši komesar NBA lige Dejvid Štern u intervjuu sa bivšim NBA košarkašem Alom Heringtonom, izneo je svoje mišljenje o listi zabranjenih supstanici u najjačoj ligi sveta.

Štern, koji je na čelu NBA bio u periodu u kom je liga pretrpela najveću borbu protiv narkotika, smatra da je tada potpuno opravdano bilo zabraniti marihuanu, ali smatra da se takvo mišljenje sada treba promeniti.

"U ovom trenutku, lično mislim da bi marihuanu trebalo ukloniti sa liste zabranjenih supstanci. Mislim da je opšte mišljenje da bi korišćenje marihuane u medicinske svrhe trebalo u potpunosti legalizovati", izjavio je Štern.

Pomenuti Al Herington, bivši košarkaš čak osam NBA klubova, je nakon svoje profesionalne karijere postao preduzetnik u polju prerade kanabisa, a učestvovao je i u izradi dokumentarca pod nazivom "UNINTERRUPTED", koji se bavi korišćenjem marihune u medicinske svrhe među profesionalnim sportistima. Prema njegovim verovanjima, više od 70% sportista u najvećim sportskim ligama konzumira marihuanu.

"Mislim da je to velika stvar. Ne samo igrači, već i treneri konzumiraju, mislim da čak i vlasnici klubova to rade. Mislim da polako preovlađuje u svakom sportu i da nam je pred nosom", izjavio je Herington.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke