NBA glasine: Kavsi prave duboke rezove, Kokoškov pronašao pleja, šta će biti sa Batlerom?

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.11.2018.
15:57
Izvor: Sportske.net

Klivlend sprema "rebild", bolji dani pred Sansima, može li neko da zadovolji "Vukove" iz Mineapolisa?

Beta/AP Photo/Jim Mone
Beta/AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

O trejdu Džimija Batlera uveliko se priča već neko vreme.

Sam košarkaš je izrazio želju za promenom sredine, Majami, Hjuston i Filadelfija su pokazali veliko interesovanje, ali niko ne uspeva da ubedi upravu Minesote da im preda sjajnog krilnog košarkaša.

Batler je veoma značajan za četu Toma Tibodoa, sa njim na terenu i bez njega su dve potpuno različite priče, Minesota ima najbolji ofanzivni rejting u ligi kada igra Batler, kada je on van stroja padaju na 10. mesto.

Propustio je utakmicu sa Jutom, koju je sa 50 poena obeležio Derik Rouz, pa su to mnogi shvatili kao jasan znak da je spreman da ide.

Ipak, sam košarkaš je izjavio da je samo želeo da izbegne rizik od povrede, videćemo da li će večeras zaigrati protiv šampiona.

Bilo kako bilo, situacija u Mineapolisu je daleko od idealne zbog cele priče oko Batlera, Majami je spreman da ponudi Džoša Ričardsona i pikove, ali Minesoti za sada to nije dovoljno.

Hjuston je nudio četiri pika prve runde, Markisa Krisa i Brendona Najta, ni to nije zadovoljilo "Vukove", koji na sve načine pokušavaju da odvrate Batlera od želje za odlaskom.

Videćemo kako će se cela saga završiti, jedno je sigurno, što duže ona traje, to sve veći i negativniji uticaj ostavlja na Minesotu, koja je loše otvorila tekuću sezonu (4:4).

Lav Smit Dzejms Love Smith James

Nije saga oko Batlera jedina trejd spekulacija ovh dana u NBA ligi, kako mediji u SAD prenose da bi Klivlend Kavalirsi mogli da dignu ruke od dva vrlo važna igrača.

Jedan je Džej Ar Smit, koji je navodno sam zatražio trejd, kako u klubu ove sezone ne računaju na njega, a Adrijan Vojnarovski je nedavno izjavio da veruje da bi ekipu iz Ohaja mogao da napusti i Kevin Lav.

Centar Kavsa je trenutno povređen, a Vojnarovski prenosi da je pitanje vremena kada će ga Kavalirsi staviti na listu za razmene, jer im se ne uklapa u proces rebildinga.

Mogli bi sasvim sigurno za Lava da dobiju kvalitetne pikove, možda i neke kvalitetne mlade igrače, za sada nema vesti o tome gde bi bivši centar Minesote mogao da nastavi karijeru.

Pominjano je tokom leta da bi mogao sa LeBronom u Lejkerse, koji bi za njegove usluge morali da se odreknu jednog od talentovanih igrača iz svoje ekipe, ali se čini da na taj potez u "Gradu anđela" nisu spremni.

Igor Kokoskov Devin Buker

Još jedna interesantna spekulacija kruži po medijima u SAD, a to je da su Filadelfija 76ersi raspoloženi da saslušaju predloge za trejd Ti Džeja Mekonela.

Omaleni plejmejker je minule sezone pokazao da poseduje kvalitet, unosi veliku dozu energije na parket, vrlo je koristan kako na ofanzivnom, tako i na defanzivnom kraju.

Sansima je potreban jedan takav igrač, puleni Igora Kokoškova imaju problema od starta sezone, ali bi dolazak Mekonela uz povratak Devina Bukera na parket značio da su pred franšizom iz Arizone sasvim sigurno bolji dani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke