NBA (finale) - Može li "Kandža" da ukroti "Ratnike"?

Autor: Beta Beta
četvrtak 30.05.2019.
17:03
Izvor: Beta

Tri sata posle ponoći počinje veliko finale najjače košarkaške lige na svetu.

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

U noći između čevrtka i petka, tri sata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu, Toronto Reptorsi će ugostiti Golden Stejt Voriorse u velikom finalu NBA lige.

Kavaj Lenard je u svojoj prvoj sezoni, možda i jedinoj, uspeo da odvede Toronto u finale, pa će se po prvi put u istoriji sama završnica NBA lige igrati van granica SAD, tačnije u Kanadi.

Toronto je oba puta slavio u regularnom delu sezone protiv Voriorsa, sastajali su se 29. novembra i 12. decembra.

Imaće i prednost domaćeg terena, a Stiv Ker sa druge strane neće moći da računa na Kevina Durenta i DeMarkusa Kazinsa, makar ne za prvu utakmicu.

Durent će putovati sa ekipom, ali neće biti na raspolaganju treneru "Ratnika", što će jasno biti veliki hendikep za aktuelne šampione.

Golden Stejt će igrati svoje peto finale, u tri navrata u prethodne četiri godine osvajali su titulu, uzdaju se u Stefa Karija, koji je odigrao sjajno finalnu seriju Zapada protiv Portlanda, a bio je i ključ pobede ekipe iz Ouklenda protiv Hjustona u polufinalu konferencije.

Kavaj Lenard ima sjajan plej-of iza sebe na drugoj strani, ali je jasno da će mu protiv najboljeg tima u ligi trebati pomoć i ostalih saigrača.

Toronto će morati da iskoristi prednost domaćeg terena, jer bi Voriorsi u nastavku serije trebalo da dobiju pojačanja u vidu Durenta i Kazinsa, a kada se pomenuti dvojac vrati na parket, jasno, Reptorsi će imati daleko teži zadatak.

Ipak, u Kanadi se nadaju da mogu da nastave sa ispisivanjem istorije, u finale ulaze nakon četiri vezane pobede protiv Milvokija, izgubili su prva dva susreta na gostovanju, da bi vezali dve pobede kod kuće, potom su iznenadili i napravili brejk, da bi zahvaljujući sjajnom Lenardu i ove sezone odličnom Siakamu uspeli da u šestoj utakmici izbore plasman u veliko finale.

Voriorsi su sa druge strane počistili Portland Trejl Blejzerse, pa su imali i nešto veći odmor pred početak finalne serije od rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nenadnenad1234
Thursday, 30.05.2019
17:47

Toronto ako oce da osvoji:
Lenard mora da bude u PO modu minimum, ako ne i bolji
Lauri, Siakam, VanVlet, Gasol i Pauel moraju da pogadjaju suteve koje dobijaju u velikim procentima
Deni Grin sem odbrane mora da da nesto i u napadu
Gasol mora da odigra odbranu, minimum ko protiv Embida
I pored svega navedenog moraju da imaju srece, jer ako GSW odigra na svom nivou tesko ce, da ne kazem nemoguce je da dodju do prstena.

avatar
yboyka525
Thursday, 30.05.2019
17:33

Kako bi Denveru "legao" Kandza! Mastam o tome da u Denveru gledam Jokica, Lenarda i recimo Lu Viliamsa...