NBA će videti 'mađioničara' - Teo rekao DA najjačoj ligi na svetu!

 • Autor: Mihajlo Vidojević

 • 22. septembar 2016.

 • 14:35

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić govorio je u svom blogu na "Eurohoops-u" o svojim dugoročnim planovima i tom prilikom otkrio da uskoro želi da se oproba u NBA ligi.

NBA će videti 'mađioničara' - Teo rekao DA najjačoj ligi na svetu!
Foto: fiba.com
Košarkaški virtuoz Miloš Teodosić oglasio se u četvrtak putem bloga koji povremeno piše za specijalizovani portal "Eurohoops" i tom prilikom opširno govorio o svojim dugoročnim planovima.

Svoje izlaganje u poslednjem blogu Teo je podelio u tri celine što na neki način predstavlja i naredna tri koraka koje srpski košarkaš želi da napravi u nastavku karijere.

Kako sa moskovskim CSKA ima ugovor do leta 2017. godine Miloš Teodosić primarno želi da se posveti odbrani titule prvaka Evrope sa "Armejcima", a potom će uslediti napad na istu vrstu trofeja ali na reprezentativnom nivou.

"Put do Rija i samo iskustvo igranja na Olimpijskim igrama bilo je neverovatno. Ostvarili smo cilj ali iza dresa koji nosimo stoji bogata tradicija i kontinuitet uspeha se najviše ceni" objasnio je Teodosić.

Reprezentaciju Srbije narednog leta očekuje učešće na Evropskom prvenstvu gde će puleni Aleksandra Đorđevića pokušati da se domognu zlatne medalje.

"Naredni izazov je da Srbiju zadržimo na vrhu, među najboljim reprezentacijama sveta i da posle dva srebra osvojimo zlato koje nam nedostaje i o kojem sanjamo. To bi naš tim učinilo kompletnim i pozicioniralo još više u istorijatu srpske košarke. Dokazaćemo da ova generacija ima još toga da ponudi" napisao je Teo.

Milos Teodosic
Foto: fiba.com

Najveću pažnju u svom poslednjem blogu Miloš Teodosić je posvetio pitanju igranja u NBA ligi. Srpski košarkaš je načelno najavio odlazak u najjaču ligu na svetu ali će pre toga morati da budu ispunjeni neki od uslova koje bude postavio.

"U prošlosti sam smatrao da igranje u NBA ligi meni nije blisko. Sada razmišljam o tome. Želim da se otisnem u SAD i zaigram u NBA ligi protiv najboljih igrača na svetu. Moguće je da sam stasao mentalno ali i u igračkom smislu. Znam koliko i šta mogu, verujem u sebe i ne sumnjam u svoj kvalitet" napisao je Miloš Teodosić.

Primarni uslov za selidbu u NBA ligu biće da Miloš Teodosić nastavi da uživa u košarci, dok će bitan faktor odigrati i to šta tamošnji klubovi mogu da mu ponude.

"Želim da osetim da NBA tim za koji bih igrao poznaje moju igru, da ima plan za mene i da želi da me koristi u kolektivu sa jakom hemijom, a da pored toga ima visoke ciljeve i da bude kompetitivan. Želim da pobeđujem, da budem motivisan i osetim da trener i klub veruju u mene. Važno je da klub ima visoke ciljeve, jer to je ono što radim od malena, jurim šampionske titule",

Milos Teodosic
Foto: euroleague.net

"Želja mi je da odem u NBA ligu, da se utemeljim i dam pun doprinos. Ne želim da potpišem ugovor sa bilo kim da bih mogao da kažem da sam igrao u NBA ligi. Želim kompletan paket. Važno je kakve ću ponude dobiti kao slobodan igrač i kako će mi klubovi koji me žele pristupiti" dodao je Teo.

Za kraj, Miloš Teodosić se dotakao i teme koja je vezana isključivo za ono što bi ga čekalo na terenu, ukoliko bi se priključio NBA karavanu.

"Ukoliko završim u NBA ligi želim da ostanem ono što jesam. Prostor na terenu je veći u odnosu na Evropu, ređe se prave blokovi za plejmejkere a mnogo je kvalitetnih šutera i centara koji lako rešavaju 'pick and roll' situacije. Smatram da je to ključno za moju igru, da mogu lako da se uklopim i beležim partije na visokom nivou. Nije me briga za brojke, nije u tome poenta. Cilj je da igram košarku kako najbolje umem i doprinesem igri svog tima, da je učinim što efikasnijom" zaključio je Miloš Teodosić.

Nadamo se da će se sve što je Miloš napisao u svom blogu obistiniti i da ćemo već od naredne sezone košarkaškog mađioničara videti na terenima najjače lige na svetu jer bi to svakako predstavljao vrhunac jedne fantastične karijere.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari