NBA će videti 'mađioničara' - Teo rekao DA najjačoj ligi na svetu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.09.2016.
14:35
Izvor: Sportske.net

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić govorio je u svom blogu na "Eurohoops-u" o svojim dugoročnim planovima i tom prilikom otkrio da uskoro želi da se oproba u NBA ligi.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Košarkaški virtuoz Miloš Teodosić oglasio se u četvrtak putem bloga koji povremeno piše za specijalizovani portal "Eurohoops" i tom prilikom opširno govorio o svojim dugoročnim planovima.

Svoje izlaganje u poslednjem blogu Teo je podelio u tri celine što na neki način predstavlja i naredna tri koraka koje srpski košarkaš želi da napravi u nastavku karijere.

Kako sa moskovskim CSKA ima ugovor do leta 2017. godine Miloš Teodosić primarno želi da se posveti odbrani titule prvaka Evrope sa "Armejcima", a potom će uslediti napad na istu vrstu trofeja ali na reprezentativnom nivou.

"Put do Rija i samo iskustvo igranja na Olimpijskim igrama bilo je neverovatno. Ostvarili smo cilj ali iza dresa koji nosimo stoji bogata tradicija i kontinuitet uspeha se najviše ceni" objasnio je Teodosić.

Reprezentaciju Srbije narednog leta očekuje učešće na Evropskom prvenstvu gde će puleni Aleksandra Đorđevića pokušati da se domognu zlatne medalje.

"Naredni izazov je da Srbiju zadržimo na vrhu, među najboljim reprezentacijama sveta i da posle dva srebra osvojimo zlato koje nam nedostaje i o kojem sanjamo. To bi naš tim učinilo kompletnim i pozicioniralo još više u istorijatu srpske košarke. Dokazaćemo da ova generacija ima još toga da ponudi" napisao je Teo.

Milos Teodosic
Foto: fiba.com

Najveću pažnju u svom poslednjem blogu Miloš Teodosić je posvetio pitanju igranja u NBA ligi. Srpski košarkaš je načelno najavio odlazak u najjaču ligu na svetu ali će pre toga morati da budu ispunjeni neki od uslova koje bude postavio.

"U prošlosti sam smatrao da igranje u NBA ligi meni nije blisko. Sada razmišljam o tome. Želim da se otisnem u SAD i zaigram u NBA ligi protiv najboljih igrača na svetu. Moguće je da sam stasao mentalno ali i u igračkom smislu. Znam koliko i šta mogu, verujem u sebe i ne sumnjam u svoj kvalitet" napisao je Miloš Teodosić.

Primarni uslov za selidbu u NBA ligu biće da Miloš Teodosić nastavi da uživa u košarci, dok će bitan faktor odigrati i to šta tamošnji klubovi mogu da mu ponude.

"Želim da osetim da NBA tim za koji bih igrao poznaje moju igru, da ima plan za mene i da želi da me koristi u kolektivu sa jakom hemijom, a da pored toga ima visoke ciljeve i da bude kompetitivan. Želim da pobeđujem, da budem motivisan i osetim da trener i klub veruju u mene. Važno je da klub ima visoke ciljeve, jer to je ono što radim od malena, jurim šampionske titule",

Milos Teodosic
Foto: euroleague.net

"Želja mi je da odem u NBA ligu, da se utemeljim i dam pun doprinos. Ne želim da potpišem ugovor sa bilo kim da bih mogao da kažem da sam igrao u NBA ligi. Želim kompletan paket. Važno je kakve ću ponude dobiti kao slobodan igrač i kako će mi klubovi koji me žele pristupiti" dodao je Teo.

Za kraj, Miloš Teodosić se dotakao i teme koja je vezana isključivo za ono što bi ga čekalo na terenu, ukoliko bi se priključio NBA karavanu.

"Ukoliko završim u NBA ligi želim da ostanem ono što jesam. Prostor na terenu je veći u odnosu na Evropu, ređe se prave blokovi za plejmejkere a mnogo je kvalitetnih šutera i centara koji lako rešavaju 'pick and roll' situacije. Smatram da je to ključno za moju igru, da mogu lako da se uklopim i beležim partije na visokom nivou. Nije me briga za brojke, nije u tome poenta. Cilj je da igram košarku kako najbolje umem i doprinesem igri svog tima, da je učinim što efikasnijom" zaključio je Miloš Teodosić.

Nadamo se da će se sve što je Miloš napisao u svom blogu obistiniti i da ćemo već od naredne sezone košarkaškog mađioničara videti na terenima najjače lige na svetu jer bi to svakako predstavljao vrhunac jedne fantastične karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Drkadzija
Thursday, 22.09.2016
19:30

Pa kad ce da zaigra, kad napuni 35? Trebao je da ode ranije, da vidi da li moze ili ne moze. Pa ako vredi da potpise jak ugovor, ako ne Evropa ga je uvek cekala. Ovako ce vec uci u tridesete, pa sledi neki period adaptacije ... Tesko da moze on tamo nesto vise da uradi.

avatar
lakipfc
Friday, 23.09.2016
02:07

Jesi li citao tekst?

avatar
10ticker
Thursday, 22.09.2016
19:22

Kad vidim ko sve igra ili je igrao ovaj moze u 40toj da bude zvjer.

avatar
Kobe
Thursday, 22.09.2016
18:13

Bravo majstore, sve lepo receno, posebno mi se svidja to sto je rekao da nece u bilo koji tim samo da bi nekad rekao ili pricao da je igrao u NBA, takav pristup volim, borba za trfej, za dokazivanje koliki kvalitet posedujes, a kvalitet imas majstore to je sigurno. San Antoniu bi legao perfektno, taman da nasledi Parkera, plus znamo svi kakav stil forsira Popovic, ali ima tu jos par timova u kojima bi bio pravi izbor i prvi plej. Ti si jedan jedini Milos Teodosic, ali mene licno umnogome igrom podsecas na Stiva Nesa. Jedva cekam da te gledam u NBA.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 22.09.2016
17:39

Nisam bas síguran da moze igrati u NBA-u, jako je slab u odbrani, a tamo se igra 1 na 1 bar do pred playoff-a.

avatar
StefanCZVYNWA
Thursday, 22.09.2016
17:07

Pa moguce je da igra kod Grega Popovica u San Antoniju,to je najbolji klub kojem treba vrhunski plejmejker!

avatar
valdy
Thursday, 22.09.2016
16:41

Idi,objasni im i vrati se u Zvezdu.

avatar
Thursday, 22.09.2016
15:51

Ovo je ko poziv za San Antonio taman da nesledi Parkera. Videcemo gde i kako ako bas oce. Evropu ej presao, ali samo napred da to dokaze i ove sezone.

avatar
Cataphract
Thursday, 22.09.2016
15:50

Ajmo u Bulse majstore :)

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 22.09.2016
15:37

Minesoti bi legao ko budali samar

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 22.09.2016
15:36

Lepo je da imamo toliko igraca u NBA-u : Bobi, Bjelica, Jokic, Teo, Bogdan itd. Ali to moze da pravi probleme kad su u pitanju okupljanja reprezentacije i to svi znamo. Ne pratim NBA ligu i za mene bi bilo najbolje da ostanu u Evropi kako bih mogao redovno da ih pratim ali razumem igrace koji su definitivno prerasli ovo takmicenje kao recimo Bjelica, Bobi i Teo.

avatar
gunner14
Thursday, 22.09.2016
14:40

Jako lijepo receno. Bravo Teo.

avatar
stojkovicaca1996
Thursday, 22.09.2016
14:38

Ostajace Srbija budna nocu kao u vreme Divca i Pedje! Jedva cekam majstora da vidim u duelima sa Rose-om,Polom,Westbrukom itd...Madjijo pokazi im sta znas kad dodje vreme za to!