NBA avantura je gotova, Rudež se vraća u Evropu!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 26.10.2017.
14:09
Izvor: Sportske.net

Iskusni hrvastki košarkaš će najverovatnije nastavti karijeru u Španiji.

Beta/
Beta/

Povezane vesti

U Orlando Medžiku su procenili da za Damjana Rudeža nema mesta u timu, "vejvovan" je,  pa će utehu potražiti sa druge strane Atlantika.

Prema saznanjima do kojih je došao portal 'Eurohoops' njegova naredna destnacija biće Valensija, pa će povremeni hrvastki reprezentativac zbog svog iskustva biti veliko pojačanje za 'Slepe miševe' koji ove sezone brane titulu prvaka Španije i igraju Evroligu.

31-godišnji krilni košarkaš ima iskustvo igranja u Španiji, pre no što se otisnuo "preko bare" dve sezone je bio član Saragose.

Rudežovi počeci vezani su za rodni Zagreb, prvi klub u seniorskoj konkurenciji bio mu je Zrinjevac, kao tinejdžer je imao jednu epizodu u Belgijskom Ostendeu, a potom se vrato na Balkan i nastupao za Split, Olimpiju, Cedevitu i Cibonu.

Prethodne tri sezone proveo je u NBA ligi, bio je epizodista u Pejsersima, Timbervulvsima i Medžiku. Zanimljivo, u svojoj debitanskoj sezoni u najjačoj košarkapkoj ligi na svetu imao je najbolji procenat šuta za tri poena (40.6%) od svih rukija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke