Navijamo za Skolu! Tajna je u Rokiju, prezime kao predskazanje!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 15.09.2019.
11:31
Izvor: Sportske.net

Mnogi bi voleli da danas Argentina osvoji titulu prvaka sveta, upravo zbog neuništivog Luisa Skole. Znate li koje mu je poslednje prezime?

EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG
EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Povezane vesti

Tajna Luisa Skole?

Nije čak ni tajna, on se za ovaj Mundobasket spremao kao svoj prezimenjak Roki Balboa. Naime, pravo ime fantastičnog Argentinca je Luis Alberto Skola Balboa, i upravo u stilu legendarnog lika iz filma, on se spremao za šampionat sveta.

Njegov otac Mario je otkrio da je Skola 14 nedelja proveo na pripremama.

"Podsećalo je na ono što je Roki radio u filmu kada je pobedio Ivana Draga. Naime, ustajao je u sedam trčao po strašnoj zimi, a onda trenirao satima, Zatim na terenu provodio sate i sate, vežbajući do iznemoglosti", objašnjava Skola senior.

Isplatilo se, legendarni Argentinac je doveo svoj tim do finala, u 39. godini života postiže više od 19 poena, ima 8.1 skokova i indeks mu je preko 19.

"Pomaže iskustvo, ali radim samo stvari za koje sam sposoban", dodaje Skola.

"Došao sam ovde da igram, malo mi je neprijatno kad govore o meni kad vođi. Ovaj tim me podseća na onu našu generaciju iz 2002.", podseća na srebro iz Indijanapolisa.

Igrači ga obožavaju, neki ga nazivaju i ocem koji ih stalno tera napred.

Skola je osvojio mnogo medalja, ima zlato i bronzu sa Olimpijski Igara, srebro iz Indijanapolisa, dva prvenstva Južne Amerike, bio je nekoliko puta MVP španske lige, u NBA proveo deceniju, koliko i u Tau Keramici, karijera za ponos.

I hoće li danas zaokružiti svetskim zlatom? Mnogi priželjkuju taj scenario.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke