Natašina druga diploma!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.10.2017.
14:22
Izvor: Sportske.net

Zbog načina na koji se suočila sa svim nedaćama koje joj je igra sudbine priredila sa samo 19 godina, Nataša Kovačević je za mnoge postala inspiracija, simbol nepokolebivosti i istinska heroina.

Epa/Illyes Tibor
Epa/Illyes Tibor

Povezane vesti

Nekadašnja košarkašica Partizana, Voždovca, mađarskog Đera i Crvene zvezde se posle teške saobraćjne nesreće hrabro suočila sa svim posledicama i samouvereno odlučila da nesputano krene dalje.

Od tog trenutka, snagom svoje volje i uz podršku porodice, ne samo da je uspela u potpunosti da se oporavi, vrati na teren, već je i osvojila Kup Milana Cige Vasojevića, osnovala je humanitarnu Fondaciju, napisala knjigu, postala predsednica KKŽ Crvena zvezda i klub dovela do duple krune. I, to nije sve.

Nataša Kovačević uspela je u međuvremenu da završi dva fakulteta. Posle zvanja diplomiranog ekonomiste Nataša je diplomirala i na Fakultetu za sport Univerziteta "Union - Nikola Tesla" na smeru Menadžment u sportu. Na diplomskom ispitu sa temom "Sličnosti i razlike između muške i ženske košarke" dobila je "desetku", a treba istaći da je ovaj fakultet završila sa prosečnom ocenom 9,42!

"Neposredno posle saobraćajne nesreće, dok sam još bila u bolnici stigao mi je poziv sa Fakulteta za sport na Novom Beogradu sa ponuđenom stipendijom. Ne mogu da vam opišem koliko je u tom trenutku meni to značilo. Bila sam u bolničkoj postelji, daleko od terena i mislila sam da više neću imati nikakve veze sa sportom. Međutim, taj poziv je zaista bio veliki podstrek i neka vrsta sigurnosti za mene da ću stečenim obrazovanjem biti u prilici da u budućnosti na neki način radim u sportu. Zato dugujem veliku zahvalnost dekanki Ivanki Gajić. Želela sam da poverenje koje mi je ukazano opravdam na pravi način, pa sam se potrudila da budem što bolji student ", zadovoljno je konstatovala Nataša Kovačević.

Srpska heroina obrazovanje nastavlja u Engleskoj i to je jedan od razloga što je nedavno napustila funkciju predsednice KKŽ Crvena zvezda.

"Priključena sam ambicioznom projektu FIBA pod nazivom Tajm aut. U okviru tog programa upisala sam master studije na Univerzitetu Nort Ambrija u Njukaslu, smer liderstvo i menadžment. Biće zaista zahtevno, traje dve godine, iziskivaće česta putovanja, ali sam zaista presrećna što sam dobila priliku da se usavršavam", zaključila je Kovačevićeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke