Nastavljen srpski ''teror'' u Kini, neka se spreme Španci!

Autor: Darko Mitrović
petak 06.09.2019.
12:08
Izvor: Sportske.net

I četvrtu utakmicu od početka Svetskog prvenstva naši ''Orlovi'' dobili su veoma ubedljivo, ovoga puta na startu druge faze takmičenja.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Protiv Angole +46, protiv Filipina +59, Italijane smo savladali sa 15 poena razlike, a danas na startu takmičenja u novoformiranoj Grupi J, u drugoj fazi ''Mundobasketa'', reprezentacija Srbije je deklasirala i Portorikance, sa 43 poena razlike - 90:47.

Ovim trijumfom ''Orlovi'' su jednom nogom već u četvrtfinalu, a da li će taj plasman matematički biti obezbeđen i pre duela sa Špancima, zavisi od i ishoda današnjeg (14:30h) duela između Španije i Italije.

Ako Španci dobiju ''Azure'', Srbija i Španija će već danas overiti vize za četvrtfinale, a ako trijumfuju Italijani, onda bi eventualno moglo da bude neke neizvesnosti, zavisno od koš-razlike.

Kada je u pitanju današnji naš duel sa Portorikancima, ličilo je na mečeve sa Angolom ili Filipinima. Srbija je od samog starta meča stekla solidnu prednost. Počelo je trojkom Stefana Birčevića, potom se razigrao Boban Marjanović, a onda i Jokić, Bjelica, Gudurić... i još pre kraja prog poluvremena razlika u našu korist premašila je 20 poena.

Na odmor se otišlo sa ''plus 23'' - 49:26, što je selektoru Đorđeviću omogućilo da uglavnom ravnomerno rasporedi minutažu i razigra svih 12 raspoloživih igrača.

Tokom drugog poluvremena postavljalo se samo pitanje kojom razlikom će naš tim dobiti ovaj meč, a ''Orlovi'' su se zaustavili na ''plus 43''

Bjelica je sa 18 poena i šest skokova bio najefikasniji u našem timu, Marjanović je upisao 16, a Nikola Jokić je imao ''dabl-dabl'' učinak - 14 poena i 10 skokova. Dvocifreni su bili i Birčević sa 12 i Gudurić sa 10 poena, a Bogdanović i Simonović su upisali po pet.

Jedino se Micić (20 minuta) i Milutinov (12 minuta) u reprezentaciji Srbije danas nisu upisali u strelce.

Kod Portorikanaca jedini dvocifren Uertas sa 11 poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke