Naši platili ceh za Lebronovu glavobolju od dima, Luka Dončić iz bajke!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 11.11.2018.
09:38
Izvor: Sportske.net

Sakramento usred požara izgubio od Lejkersa, Slovenac neverovatan. Kari ima pravog dublera u Kvinu Kuku, Hjuston u ozbiljnoj nevolji...

EPA-EFE/STEVE DIPAOLA
EPA-EFE/STEVE DIPAOLA

Povezane vesti

Dim požara koji besne Kalifornijom osećao se i u dvorani u Sakramentu, to je izazvalo glavobolju Lebrona Džejmsa, pa je Luk Volton štedeo najboljeg igrača. Ali, to mu nije smetalo da postigne 25 poena, Lejkersi su bili u svom najboljeg defanzivnom izdanju, a Kingsi odigrali najgori meč u sezoni. Tim koji je u proseku postizao 118 poena po meču, stao je potpuno noćas, ubacili su 86 poena, dozvolili rivalu 59 skokova, od toga čak 17 pod svojim košem, jasno, mnogo lakše nego što se očekivalo, Lejkersi su stigli do trijumfa, sada imaju polovičan učinak 6-6 i pobedu su iza Sakramenta na tabeli.

Naši su se uklopili u sivilo, Bjelica je ubacio samo 2, Bogdanović 6 poena, uz očajne procente šuta. Doduše, "Beli" je uhvatio 7 lopti, Bogdanović 4.

Luka Dončić je zaustavio Oklahomu. Nova neverovatna partija Slovenca, Dalas je spustio Tander na zemlju posle sedam pobeda u nizu. Dončić je ubacio 22 poena, imao 8 asistencija, 6 skokova, poigravao se sa rivalima u čijim redovima je Vestbruk propustio još jedan meč. Veteran Barea je bio tajno oružje za Dalas, 21 poen za Portorikanca, klupa Mavsa je ubacila 53 poena, to je i prelomilo meč. Dodajmo da su Dončićevih osam asistencija rekord za Slovenca u kratkoj NBA karijeri koja će, ako je suditi po početku, biti fantastična.

Nastavljene su muke Hjustona, tim koji je trebalo da baci rukavicu šampionu je na mizerne četiri pobede. Poraženi su u državnom derbiju od San Antonija, scenario isti kao u prošlom meču, dali su samo 89 poena, očajno šutirali, Harden je recimo pogodio 1 trojku iz 13 pokušaja. U utakmici na ovako mali broj poena, oni nemaju šansu protiv San Antonija, Sparsi su ih spustili na 28% šuta u poslednjoj četvrtini, Oldridž se razmahao sa 27 poena i 10 skokova.

Niko ne zna šta se dogaša, priznao je Kris Pol, ali veruje da će tim proigrati, ovo sada ne ličini ni na šta...

Golden Stejt je dobio Bruklin, Durant je ubacio 28 poena, imao 11 skokova, Kvin Kuk odradio odličan posao kao dubler povređenog Karija, 27 poena. Dva dana pošto ih je pregazio Milvoki, Voriorsi su odigrali mnogo bolje, pa tim iz Njujorka nije imao šansu.

Majk Konli je sa 32 poena srušio Filadelfiju, u Tenesiju smo videli produžetak, u danu u kome su Šarić i Kovington otišli u Minesotu, tačnije trejdovani za Batlera, Siksersi su se dobro borili, ali su ostali bez daha u finišu. Mark Gasol je ubacio 18 poena, imao 12 skokova, na drugoj strani Embid 14 poena, 16 uhvaćenih lopti. Memfis je ostao neporažen kod kuće ove sezone, igraju znatno iznad očekivanja.

Konačno, Vašington. Vizardsi su ostali na Floridi, i konačno dobili meč van svoje dvorane. Odlično su startovali, Vol i Ostin Rivers su davali ton igri, gosti su poveli sa 31:12 i mada se Majami par puta vraćao u meč, nisu ozbiljnije pripretili. Vol je komandovao sa 28 poena, imao je 9 asistencija, Dragić se posle povrede vratio u tim, promašio svih sedam šuteva i nije se ni upisao.

Čikago je dobio Klivlend, u sudaru timova koje čeka dosta poraza ove sezone, ali Bulsima je ovo četvrta pobeda, Kavsi imaju jednu. Zak Lavin je ubacio 24 poena za domaće, napravio jednu grešku, ali ona je mogla biti kobna. Poklonio je poslednji napad za pobedu Klivlendu, no Džabari Parker je blokirao Kolina Sekstona, pa su ipak Bulsi sačuvali trijumf.

Sansi nisu imali šta da traže u Nju Orleansu, Pelikansi su prelomili u poslednjoj četvrtini, 26 poena, 13 skokova, 6 asistencija Antonija Dejvisa, od početka do kraja domaćin je vodio, dominirao u reketu, ovo je sedma pobeda u nizu za Nju Orleans protiv Feniksa. Mirotić je propustio meč...



U prve dve utakmice večeri, Toronto je lako izašao na kraj sa Niksima, dok su Klipersi bez naših igrača srušili odlični Milvoki.

Sakramento - LA Lejkers 86:101
Dalas - Oklahoma 111:96
San Antonio - Hjuston 96:89
Golden Stejt - Bruklin 116:100
Memfis - Filadelfija 112:106 pr.
Majami - Vašington 110:116
Čikago - Klivlend 99:98
Nju Orleans - Feniks 119:99
LA Klipers - Milvoki 128:126 pr.
Toronto - Njujork 128:112


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke