Naše košarkašice bez evropskog finala, ali Srbija je ponosna na njih!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.07.2019.
22:26
Izvor: Sportske.net

Odličan otpor naše košarkašice pružile su izvanrednoj ekipi Španije, ali nije bilo dovoljno za pobedu.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u drugom polufinalu poražena u beogradskoj ''Štark Areni'' od selekcije Španije, branioca titule, rezultatom 71:66.

Za titulu prvaka Evrope, Španija će se sutra sastati sa Francuskom koja je ranije večeras savladala Veliku Britaniju sa 63:56.

Srbija će se od 18 časova u nedelju boriti sa Britankama za bronzu.

Tokom prvog poluvremena, Španija je konstantno bila u vođstvu, predvođena raspoloženom Anom Kruz, ali njihova predenost nije prelazila desetak poena razlike.

Izabranice Marine Maljković su im konstantno ''duvale za vratom'' i na poluvreme je Španija odnela sedam poena viška (37:30).

Prednost između šest i devet poena razlike reprezentativke Španije su održavale i tokom treće četvrtine, ali na početku poslednjeg kvartala Srpkinje su zaigrale izvanredno.

Od vođstva Španije rezultatom 60:52, naš tim pravi seriju 12:2 i posle trojke Dajane Butulije i prethodno fenomenalne odbrane Jelene Bruks, Srbija je povela sa 64:62!

Tada je počela prava drama. Srbija je ponovo povela poenima Sonje Petrović (66:64), ali kada je atmosfera u dvorani bila na vrhuncu, reprezentativke Španije pokazuju da su najbolje kada je najteže.

U poslednja dva minuta Španija pravi seriju 6:0, povela je sa 70:66 na pola minuta pre kraja. Posle tajm-auta Marine Maljković, Sonja Petrović ne pogađa, baš kao ni Jelena Bruks posle uhvaćene lopte i tada je bilo jasno da će Španija u finale.

Bez obzira na ovaj poraz, možemo biti ponosni na naše košarkašice, koje su dale sve od sebe protiv velikog favorita i zaista je malo nedostajalo da naprave iznenađenje.

Na kraju, Jelena Bruks je sa 17 poena bila najefikasnija u našem timu, pratile su je Dragana Stanković i Dajana Butulija sa po 12.

U pobedničkoj ekipi Astu Ndur 17 poena, a Ana Kruz se zaustavila na 14.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Sunday, 07.07.2019
09:45

Ipak su sestre Dabovic vece zlo nego dobro reprezentaciji.Ona starleta olajava na sva usta a sestra sutnu kantu i prosu mleko.Bez nabedjene Dabovicke smo i stigli rezultat.

avatar
poljskikupanjac
Saturday, 06.07.2019
23:19

ma bravooooo cure nije bilo snage jbg

avatar
Savoa
Saturday, 06.07.2019
22:28

Svaka cast, zamalo, ali nema veze, idemo dalje, sve za bronzu pa fala Bogu bice jos takmicenja.