Naš Bogdanović davao trojke sa "drugog pozivnog broja", hrvatski ipak odneo pobedu!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 30.03.2018.
08:48
Izvor: Sportske.net

Duel dva Bogdanovića, obeležila odlična igra obojice, Pejsersi prejaki za Kingse. Sparsi preskočili dve pozicije, na Istoku bez nade za devetoplasirane Pistonse.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Sudar dvojice Bogdanovića pripao je Hrvatu. Očekivano, Indijana je mnogo jači tim od Kingsa, odneli su pobedu iz Kalifornije nastavili poteru za trećeplasiranim Kavsima na Istoku.

Bojan Bogdanović je ubacio 25 poena, na drugoj strani naš Bogdan Bogdanović21, ubacio je 4 trojke, imao isto toliko asistencija i tri skoka.

Na kraju je uspeo da što kažu Amerikanci da trojku iz "drugog grada", odnosno sa "drugog pozivnog broja", ali nije vredelo, samo je ublažio poraz svog tima.

Na Istoku se zna ko će u plej of, ali svi se bore za što bolje pozicije, Milvoki je ispustio šansu u Ouklendu, rezervni Voriorsi ređaju porazu. Nisu našli rešenje za Adetokumba, Grk im je spakovao 32 poena, on, Midlton sa 23 i Erik Bledso bili su previše za Voriorse. Ostaju pet pobeda ispred devetoplasirano Detroita, jedino čudo može da da ih ostavi izvan plej ofa. Inače za Golden Stejt ovo je treći poraz u nizu, sedmi u deset mečeva, vratio se Durant, ali je na terenu bio samo 17 minuta, ubacio 10 poena i dobio dve tehničke u finišu i isključen je par sekundi pre kraja.

Majamiju nedostaje jedna pobeda za matematički plasman u plej of, lako su dobili Bulse, nadomak su 20. sezone u doigravanju, od 30 koliko franšiza postoji. Džoš Ričardson sa 22 poena i Dragić sa 17 (po pet skokova i asistencija) su bili ključ za trijumf Hita, a Vejd je protiv tima iz rodnog grada ubacio 8 poena, gosti su kontrolisali igru, ovo je nekada bio veliki derbi od koga ove godine nije ostalo ništa.

Detroit i dalje ima teoriju, Vašington je njihova stalna mušterija, Dramond je uz 24 poena imao 23 uhvaćene lopte, domaćin je u bez povređenog Grifina stigao do trijumfa. I dalje kasne pet pobeda za Milvokijem na osmom mestu, i kako rekosmo, samo nekim čudom igraće u doigravanju.

San Antonio je pobedom protiv Oklahome preskočio Tander i stigao do četvrte pozicije na Zapadu. Ovo bi mogao da bude šlager prvog kola plej ofa, LaMarkus Oldridž je vodio Sparse sa 25 poena i 11 skokova, pobedom su preskočili dva mesta, sada je Oklahoma peta, ima pola pobede više od šestih Pelikansa. Ništa naravno nije gotovo, na Zapadu je ludnica, kod Oklahome Pol Džordž 26 poena, Vestbruk je ubacio 19, uz 11 asistencija, ali je promašio nekoliko ključnih šuteva u finišu utakmice.

Rezultati:

Golden Stejt - Milvoki 107:116
Sakramento - Indijana 103:106
San Antonio - Oklahoma 103:99
Majami - Čikago 103:92
Detroit - Vašington 103:92

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Radovan Filipovic
Friday, 30.03.2018
13:08

Zašto moj komentar za PO Box (zip code) nije u skladu sa pravilima?Samo sam vas ispravio da to nije pozivni broj, već poštanski..to što vaš prevodilac ne zna engleski, to je druga stvar..verovatno isti onaj što prezimena igrača prevodi po Vuku Karadžiću...

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Friday, 30.03.2018
08:54

Zamislite da je bio i faul pri sutu:-D