Nakon "Orlova", u Nemačkoj pala i Zvezda - Debakl "crveno-belih" u Bambergu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 23.02.2018.
22:36
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mts doživeli su 14. poraz u Evroligi ove sezone.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Izabranici Dušana Alimpijevića doživeli su težak poraz na gostovanju u Bambergu, Brose je protiv prvaka Srbije i Jadrana slavio sa 86-62.

"Crveno-beli" su meč otvorili serijom 7-0, uzvrati je Bamberg serijom 8-2, pa je na sredini kvartala Zvezda imala dva poena prednosti.

Nakon toga su poravnali domaći košarkaši, da bi nakon trojke Dorela Rajta došli i do preokreta na dva i po minuta do kraja prve deonice (17-16).

Ipak, Zvezda na odmor odlazi sa dva poena viška, zahvaljujući preciznom šutu Dilana Enisa van linije za tri poena na 10 sekundi do kraja deonice.

U nastavku, već na startu kvartala Borse dolazi do preokreta, a onda serijom 7-0 dolaze i do pet poena prednsti.

Držali su košarkaši nemačkog šampiona "crveno-bele" na od četiri do šest poena odstojanja, da bi u poslednjih dva minuta uspeli i da stignu do dvocifrene prednost, poenima Muslija na minut do kraja prvog poluvremena, postavljen je i konačan rezultat prvih 20 minuta, bilo je 46-36 u korist Bamberga.

U početku treće deonice je Brose održavao minimalnu dvocifrenu prednost, a onda su na tri minuta do kraja trećeg kvartala, nakon poena Muslija sa linije penala, domaći košarkaši došli i do 20 poena viška i postalo je jasno da će se Zvezda teško vratiti.

Sve je bilo gotovo na isteku 30. minuta, kako je Brose u poslednji kvartal ušao sa 24 poena prednosti.

Bamberg se nije zaustavljao ni u poslednjoj deonici, Zvezda nije imala rešenja u napadu, popustili su Alimpijevićevi puleni i u odbrani, te je domaćin lako održavao ogromnu prednost.

Na kraju ubedljiv trijumf Brose Bamberga, koji je nedavno ostao i bez trenera, ali to im nije smetalo da više nego lako savladaju srpskog šampiona.

Nemački sastav predvodili su Dorel Rajt sa 21 poenom, odllični Musli sa 13 poena i 13 skokova, Luka Štajger sa 12 i Avgustin Rubit sa 10 postignutih poena.

U Zvezdi 12 poena Matijasa Lesora, po 11 su dodali Lazić i Ročesti.

Nakon ovog susreta, "crveno-beli" zauzimaju 12. mesto na tabeli Evrolige (9-14) i sve su manje šanse da se puleni Dušana Alimpijevića nađu u Top 8 fazi takmičenja.

Ranije danas je u Nemačkoj, u okviru kvalifikacija za Mundobasket, poražena i reprezentacija Srbije, više o tom susretu u nastavku.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Adriano Leite
Friday, 23.02.2018
23:53

Ako mi neko da racionalno objasnjenje kako moze da se igra Evroliga i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo bicu mu vrlo zahvalan.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 23.02.2018
23:47

Po drugi put ove sezone, mladi trener je na tankom ledu, videcemo sta ce biti....

avatar
Old_school
Friday, 23.02.2018
23:42

Prvi put nakon ne znam ni ja koliko godina da nisam mogao odgledati utakmicu do kraja. Ovo je zaista bilo mucenje. Kao da nikad ni jednog zajednickog treninga nisu imali. Zao mi je Alimpija, ali ocigledno je zelen za ovo. Nismo spojili tri utakmice valjane u kontinuitetu. A o odbrani da ne pricam. Ok, stane sut, ali odbrana se uci. A nama svako da 50 koseva za poluvreme.

avatar
Zlato
Friday, 23.02.2018
23:40

Sta reci a ne zaplakati.