Nakon burne noći, dan velikih promena u Budućnosti!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.04.2019.
13:37
Izvor: Sportske.net, Basketball Sphere

Izgleda da je Hrvat završio svoju misiju u Podgorici.

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

Košarkaši Budućnosti je sinoć ubedljvo poražena od Crvene zvezde u finalu ABA lige, te tako izgubila šansu da se nađe u Evroligi i naredne sezone.

Trener Jasmin Repeša je, prema nezvaničnim informacijama portala BasketballSphere, podneo ostavku na mestu šefa struke podgoričke ekipe.

On je tokom sezone zamenio Aleksandra Džikića, ali nije uspeo da ponovi uspeh Budućnosti koja je prošle sezone osvojila ABA ligu.

Hrvatski stručnjak je tokom trenerske karijere vodio brojne timove širom Evrope poput Emporio Armani Milana, Cedevite, Unikahe, Cibone i ostalih, a bio je i selektor reprezentacije Hrvatske u dva navrata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Tuesday, 23.04.2019
17:24

Ovo je moj idol .Kakav varajic kakva prica koja lova inkasirana,nikad povisen ton ,uvek je nesto krivo uradeno -stari igraci ,reprezentacije,nikad nigde rezultata.Pravi menadzerski nadnicar.Kad je postao selektor BiH i video da nema kesa abdicirao nakon dva sata.BOG.

avatar
svojnasvome
Tuesday, 23.04.2019
17:06

Od starta mi nije bila jasna Buducnost sa dovodjenjem Repese....covek nikad nista uzeo vredno nije......plus tim je previse "nabacan" bez jasne vizije....covek koji u finalu na tri meca izgubili cca 100 razlike je vise nego jadan...

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 23.04.2019
14:31

Kad ce nam celnici ABA lige objasniti zasto je Partizan kaznjen utakmicom pred praznim tribinama posle meca sa Cedevitom (gde su ubacena 3, 4 upaljaca), a Buducnost i Zvezda nisu kaznjeni posle 3 utakmice u Moraci (znamo svi sta je bilo) i 2 i 5 utakmice u Pioniru?

avatar
Skaut1
Wednesday, 24.04.2019
12:09

Evo ja ne znam šta je bilo u 2. utakmici u Pioniru? Ti izgleda znaš, rekao Jasko fijasko, a potvrdio Tegeltija. Onda mora da je istina. To me podseća na onu priču kada je Perasović na konferenciji za štampu kao trener Efesa rekao mi nemamo budžet kako neki govore, pa Tegeltija poentirao evo Efes ima manji budžet od Zvezde rekao je Perasović! A Efes imao skuplji tim nego danas (a ovaj danas je sve samo ne jeftin). Nemojmo da otvaramo priču o Partizanu...Navedi mi primer jedne Partizanove utakmice u EL u Beogradu, da ništa nije bačeno na parket. Da se razumemo osuđujem svako divljačko ponašanje publike: vređanje, psovanje, pljuvanje, gađanje bilo čime (pa i kokicama), o ulasku na parket da ne govorim, i fizičkom kontaktu sa igračima (ako ga je bilo). Problem je što se u 3. utakmici u Podgorici nije reagovalo odmah nego je kazna (da li primerena, i to je podložno analizi) usledila za 4.utakmicu. Tako da ne vidim šta je moglo da bude drugačije urađeno u Beogradu nego da se utakmica odigra, pa da Zvezda bude kažnjena post festum. Predlažem najmanje jednom, a mislim da treba sa bar 2 utakmice na domaćem terenu bez prisustva publike. I opet ne postoji kosmička pravda.

avatar
Skaut1
Wednesday, 24.04.2019
15:59

Ma opet ti kažeš bilo je pljuvanja trenera. Znam ja da je on rekao da su ga pljuvali, kao što znam i da je Tomić rekao da mu je sako bio ispljuvan tokom druge utakmice protiv Partizana, ali nisam video ni jedno ni drugo. Mislim to pljuvanje mi je dno dna, samo kada se setim šta je sve Vlada Jovanović doživeo u Železniku, a bar on nikada nije bio ni najmanje nekorektan, mislim ja bih osudio i pluvanje Vujoševića, i bilo koga drugog (Repeše, Tomića...) ma šta da je on uradio ili rekao, nego kažem ne znam čime je Vlada bilo koga isprovocirao. Sećam se i kada je pokojni Haris Brkić na utakmici pljunuo u lice Acu Petrovića, tada trenera Cibone (Aca trica samo uzeo peškir, obrisao lice i kao da se ništa nije desilo, pitanje je čime je on isprovocirao Harisa, ali svejedno - pljuvanje u lice!?), ali ti si mlad pitanje da li si tada i bio rođen, svakako i ako jesi bio si premali da bi se toga sećao (mislim ako si 1995 godište). Meni bi mogao biti sin.
U ponedeljak smo u jednom trenutku utakmice u kadru na tribinama videli lika koji pljuje ka terenu, da li sudije, igrače Budućnosti, meni je svejedno, odvratno je i ispod svakog civilizacijskog nivoa. Pretpostavljam da je toga zaista bilo i u drugoj utakmici, samo kažem da nisam video ni na jednom snimku, i da je jedini dokaz za to Repešina izjava. Evo verujem da je bilo. Ne znam da li je trebalo da ćuti, ali toliko je jako reagovao da je prosto podstakao onakvo ponašanje u 3. i 4. utakmici. Ne osuđujem ga jer ne znam da li bih ja prećutao, mada mislim da je reakcija bila preterana, i da je 99% konferencije posvetio tome, a ni reč kritike sebi i igračima zbog poraza od 38 razlike. Zaključio sam da samo u tom pljuvanju vidi razloge poraza. Linč i tako dalje, to je već stvarno bilo preterano da se kaže. I postigao je šta je hteo. Niko u Crnoj Gori se nije bavio njegovim propustima, i sramno slabim igrama, prvenstveno skupo plaćenih stranacam nego nekakvim tobožnjim linčem. Ako to nije bio spin ne znam šta jeste.

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 24.04.2019
13:01

U drugoj utakmici je bilo pljuvanje i ubacivanje predmeta na teren (mnogo vise od 3, 4 upaljaca sto je bilo na utakmici Partizan-Cedevita).
Sad ako je Partizan kaznjen zbog 3, 4 upaljaca na teren, zar nije logicno da se kazni Zvezda i Buducnost zbog gorih stvari? Ako ulete samo 5 upaljaca tokom utakmice to je gore nego sto je Partizan uradio.

Ukratko ti si Partizan kaznio (igranje pred praznim tribina) zato sto je u 39-40 minuti posle jedne sudijske odluke doletelo 3, 4 upaljaca na parket, a nisi kaznio Zvezdu posle druge utakmice gde je pljuvala (bukvalni smisao) protivnickog trenera i tokom cele utakmice sporadnicno ubacivale predmete na parket. Nisi kaznio Buducnost posle trece utakmice, posle tvrdih predmeta, predmeta koje mogu da se podvedu pod hladno oruzje, ulaza na teren, gadjanje loptom,... Isto tako nisi kaznio Zvezdu posle pete utakmice, gde se ustvari ponovila treca utakmica u Podgorici.

Zaboravljas da je Partizan novcano kaznjen skoro posle svake evropske utakmice, a isto tako zaboravljas da nijedan trener i protivnicki igraci nisu imali primedbe na publiku, vec su je samo hvalili.

avatar
Real Only
Tuesday, 23.04.2019
14:29

Dzikic bi dobio ovu seriju sa ovim igracima, pogotovo jer je Zvezda bila bez 2 najbolja igraca.

avatar
Skaut1
Wednesday, 24.04.2019
12:10

Mislim da ne bi dobio, ali u svakom slučaju ne verujem da bi doživeo ovakav fijasko kao Jasko.

avatar
Sixers forever
Tuesday, 23.04.2019
14:28

Vec sam pisao o njemu... PREVARA OD TRENERA!

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 23.04.2019
14:12

Samo je talasao ali realno ekipa mu je potpuno nepripremljena istrcala na teren. - 45 se ne desava slucajno, sudjenje je bilo korektno a zvezda realno nije takav tim da te onako nakanta.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 23.04.2019
13:46

2004. godine je izgubio 44 razlike u finalu Evrolige od Makabija, sapienti sat.

avatar
ludjak
Tuesday, 23.04.2019
21:31

igra kosarku sa kojom zna da je nemoguce nesto osvojiti...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 24.04.2019
11:24

Otprilike taj rad.

avatar
Old_school
Tuesday, 23.04.2019
13:45

I nigde nikad nista nije uradio.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 24.04.2019
02:07

on i ataman najvece trenerske prevare

avatar
Skaut1
Wednesday, 24.04.2019
12:11

Ataman je ponešto i osvojio, Jasko fijasko samo Zlatnu malinu za glumu na presu posle 2. utakmice upravo završene finalne serije ABA lige.