Najveći kompliment Srbija dobila od Amerikanca, sviđa nam se nadimak

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.09.2019.
14:49
Izvor: Sportske.net

"Orlovi" ostavljaju bez daha.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije igra sjajnu košarku, od početka priprema za Mundobasket ne zna za poraz.

Kada se i pripremne utakmice uzmu u obzir, slavili smo na 13 vezanih mečeva u proteklih mesec i kusur dana, ako dodamo i revijalni susret sa čačanskim Borcem, to je 14 pobeda u nizu.

Prosečno protivnike u Kini dobijamo sa 40,7 razlike, što je rekord Mundobasketa, ukoliko do kraja šampionata ostvarimo prosečnu razliku veću od 37,7 poena i zvanično ćemo oboriti rekord "Drim tima" iz 1994. godine.

Svi u hvalospevima pišu o pulenima Aleksandra Đorđevića, iako nismo ni pošli na planetarnu smotru u najjačem sastavu, kako su zbog povreda otpali Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević.

Sledeći protivnik je Španija, sa kojom ćemo se boriti za prvo mestu u grupi J pred četvrtfinale, gde nas čekaju Argentina ili Poljska.

Biranim rečima o našoj reprezentaciji pričaju i u SAD, pa je tako analitičar "ESPN-a" Fran Franšilja našoj selekciji dao ogroman kompliment.

"Kada bi mi neko dao da biram između dve nedelje na ostrvu Maui i dve nedelje gledanja Srbije kako se priprema za Mundobasket, ne bih imao dilemu.

Takvo razumevanje košarke se retko gde može naučiti na svetu. Umetnost
", napisao je Franšilja na svom "Tviter" nalogu.

Izdvajamo i jedan kreativan odgovor na njegovu konstataciju, najbolje bi bilo gledati Srbiju kako trenira na Havajima.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke