Najnoviji Čovićev odgovor svima koji su pričali o ''gomilama para'' u Zvezdi

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.02.2018.
14:19
Izvor: Sportske.net, b92.net

Prvi čovek Crvene zvezde mts ponovo se dotakao finansijske situacije u klubu, ali i nedavnih dešavanja oko Alena Omića.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Nebojša Čović govorio je danas za B92.net, u emisiji "Direktno sa Filipom", autora Filipa Čukanovića.

Prvo pitanje koje mu je bilo postavljeno, odnosilo se na pomoć koju Zvezda dobija od države, a imajući u vidu optužbe koje tim povodom stižu od strane pristalica Zvezdinog najvećeg rivala.

''Bilo bi besmisleno kada bih se ja pravdao na te optužbe, ako su to uopšte optužbe, ali mislim da je to više faktor neznanja i populizma, kako se dodvoriti svom taboru.

Pomaže, isto onoliko koliko i Partizanu, a Zvezda se zalaže da sve bude transparentno i na osnovu sportskih rezultata i za Partizan i za Zvezdu, ali i za sve ostale'',
istakao je Čović.

Zvezda i ove godine ostvaruje zapažene rezultate u Evroligi, pa ni šanse za Top 8, možda čak i plasman na F4 u Beogradu nisu izgubljene. Navijači se i dalje nadaju tome.

''Pravo navijača je da očekuju i moguće i nemoguće, i realno i nerealno. Bile su priče da ćemo biti zasuti gomilama para i da će sve biti namešteno da Zvezda igra na F4 u Beogradu. 

Vreme je pokazalo da to nije tako, borimo se za to osmo mesto i ako budemo osmi, probaćemo da dođemo do F4. Ako ne budemo, koncentrisaćemo se na ABA ligu i domaće prvestvo'',
objašnjava Čović.

Nedavno je u prvi plan iskočio ''slučaj Omić'', odnosno ponašanje dela navijača Crvene zvezde prema novom košarkašu crveno-belih.

''Navijači imaju pravo na određeni stav, a moj zadatak je da dođemo do ciljeva koji su propisani. Niko tu nije nikoga prevario, mi ne želimo podelu sa navijačima, svako treba da radi svoj posao.

Omić je častan momak, časno se bori za Zvezdin dres, mene u poslu ne interesuje ko je koje vere, boje, nacionalnosti. Interesuje me koliko je on profesionalan i koliko donosi klubu.

Vreme je izlečilo i Paradu ponosa.

Navijači sigurno nisu huligani, a da li postoji među njima neko ko se ponaša u standardu huligana ili poneki koji je u oblasti kriminala, postoji i to nije izum sa naših prostora. Oko toga moramo da radimo. Navijači žive za Zvezdu i od tog navijanja nemaju neki privilegiju. Poneki imaju, ali to je već njihov problem.

Omić je u Beogradu, cela porodica mu je u Beogradu i život ide dalje. Ne sme nam biti u osnovi života mržnja, naročito u sportu'',
zaključio je Čović, uz opasku da postoje i neki koji pričaju o ''neprijateljima'' i kojima je Zvezda ''opsesija'', ali i on lično.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 07.02.2018
23:14

Pravilnik te ceka:-D

avatar
soru
Wednesday, 07.02.2018
19:24

top 8??? fajnal 4????? pa dobro ljudi dal ste realni :')

avatar
Bagzi
Wednesday, 07.02.2018
22:12

To su grobarske price druze, neki od njih ni ne znaju, ne prate, dok drugi se prave ludi. Ne obaziru se takvi na realnost.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 07.02.2018
15:26

Pa jeste tako,toliko se pricalo da ce nam biti namesteno za F4 da sam i sam maltene poceo da verujem kako ce nam doci Teodosic,Bjelica i Bobi,a mi doveli rezervne igrace klubova koji isto nisu prosle sezone izborili F4.

avatar
petar000
Wednesday, 07.02.2018
15:52

Pa hoces da kazes da ste lose igrace dobili? Ne, trebalo je novih 20 milona da vam upumpaju. Vi imate ekipu koja moze na f4, e sad sto ne znate, to je van domena novca. Igrate ubedljiv najslabiju ligu u Evropi, znaci da neki faktor umora takodje nema veze sa zivotom, imate rotaciju od 12 igraca, jak domaci teren, fer sudjenje, bukvalno sve preduslove da iskoracite i napravite konacno neki uspeh. Jednostavno nesto ne funkcionise kako treba i velika je sreca sto su realno ekipe u ABA prilicno nekonkuretne, inace bi vam i ucesce u EL bilo pod velikim znakom pitanja.

avatar
Kilavi Milojko
Wednesday, 07.02.2018
22:59

Немој човече испољавати толику количину непознавања материје. Кад се прича о аутомобилима, у које се ја слабо разумем, ја ћутим и покушавам да научим нешто ново. Исту ту ћутњу би ти саветовао кад је КОШАРКА у питању. ;)

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 07.02.2018
20:57

Vi navodno, po vasim recima, pratite kosarku 100godina al ovo nikako da shvatite izgleda... Ne pravi se ekipa za iole neki iskorak, sa ubedljivo najmanjim budzetom u takmicenju kao prvo, gde se preko leta rasporoda citav tim, ode ceo strucni stab sa dugogodisnjim trenerom, i dovedu se 10 debitanata, vecinom jako neiskusnih, koji iole jace i ozbiljnije takmicenje nisu ni videli u zivotu, i jos se komanda da izuzetnom mladom treneru da ih vodi....Igraju se utakmice na svakih prosecno 3,2 dana od starta sezone, cesto po 3 tekme u nedelji, gde izmedju 2 evroligaske nema ni 48h za odmor, trening i pripremu, putovanje. Regionalna jadranska liga se igra za tron i cilj je prvo mesto, tako da mesta porazima ima jako malo, i igra se svom snagom. Narocito je to tesko osvojiti, kada te juri bogati privatni tim ih HR koji ima konstantno veci budzet i najvise ambicije, a ima i drugih koji su itekako dostojni postovanja i prave respektabilne, dobre sastave. Zvezda je jedini tim u Evropi koji igra uporedo ligaski deo EL sa plejofom Jadrana, sto dodatno otezava situaciju. Za razliku od drugih, nemamo A licencu da mozemo do mile volje da tankujemo domace takmicenje, a takodje ne koristimo ni carter letove, niti imamo veliki roster, narocito ne sa brojnim kvalitetnim igracima, kao sto je sve to slucaj kod drugih u eliti....Kolika je samo to zabluda reci da neko poput nas moze do F4, i da ima ekipu za to?! i to govore isti oni koji su za 18god samo jednom se nasli tamo, i to u daleko laksem formatu i sistemu takmicenja, gde se puno toga potrefilo na vodenicu. Price po difoltu propagiraju oni koji prvih 6 godina takmicenja u ovom veku nisu mogli prvu fazu/grupu da prodju, i to kada je bilo 32 tima tamo, raznoraznih Arisa, Salona i Krkii slicnih, gde su ceste sezone bile po 2-12 sa skorom koji sija zlatnim sjajem, a ovde se sada prica da Zvezda ima tim za F4....

avatar
soru
Wednesday, 07.02.2018
19:25

tebi jankovic lesor jovanovic branko lazic i kompanija predstavljaju ekipu koja moze na f4?

avatar
Logika i argumenti
Wednesday, 07.02.2018
18:45
avatar
Wednesday, 07.02.2018
18:20

A zasto je Beograd dobio F4 u vaterpolu i kosarci tek u poslednjih 5-6 godina, a pre toga nije bio cak ni blizu toga?! Tebi to nije indikativno, malo (ili malo vise) i simptomaticno? Vama Gazprom, nama mrvice, vi dva puta dobijate prastanje duga u kosarci, nama se sve zaracunava i pamti, vasim navijacima se tolerise sve, nasa navijacka grupa propada truneci nezasluzeno i nepravedno (znam da znas na sta mislim, a (bar) oko toga bismo trebali da budemo saglasni i ujedinjeni), koliko samo primera imas nejednakog tretmana i u fudbalu po razlicitim osnovima, htedoh reci osnovama. Zasto mi u kosarci, rukometu i vaterpolu pa ni hokeju nismo bili toliko -pametni- pa da krenemo od nule kad ne ide?

avatar
Wednesday, 07.02.2018
18:16

Pre ce biti da imaju rotaciju od 22 igraca jer samo 12 sigurno nemaju.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 07.02.2018
16:44

Usput,vi ste igrali protiv raznih Tiganja il kako se vec zvao onaj POLJSKI klub,Francuskih jadnih klubova,Belgijskih i trebalo je da budete u 5 od 7 klubova da idete dalje,a nekad i u 6 od 7 klubova,jednom ste prosli grupu sa cini mi se dal 2 ili 3 pobede,ejjjjjj i to je kao iskorak?

avatar
barbaroga
Wednesday, 07.02.2018
16:43

da,da ... a sta bi onda trebalo da se kaze za Barsu, Baskoniju, Milano, Efes .... pogledaj samo njihov roster ...Zvezda ima najmanji budzet od svih i cinjenica je da su dosli igraci koji nisu imali sjajne sezone iza sebe, bez obzira na ime .... tako je bilo i prosle sezone .... naravno, moze i sa ovom ekipom da se izbori Top 8, ali za to je potrebno da ekipa igra zajedno bar par godina a nama su pola tima novi igraci i jos na to i novi trener .... dajte malo realnosti ... i znam da ste vi isli na F4 sa Vranesom ili sa kim vec ...

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 07.02.2018
16:42

Evo uporedicu Zvezdu i ekipu koja verovatno nece izboriti top8,znaci Makabi. Za Makabi igraju Kole(2x nba sampiona i to sa odlicnom minutazom) Pier Dzekson(NBA igrac),Desan Tomas(NBA igrac),Rol(NBA igrac),Bolden(najbolji igrac ABA lige) i jos Kane i Parahuski,a Zvezda ima Feldina(klupa Pao),Rocestija(33 godine),Bjelicu(nikad neki igrac i 33 godine),Antica(fina karijera,igrac sa klupe i 33 godine) i gomilu dece bez ikakvog iskustva.