Najluđa NBA noć, spektakularni transferi na sve strane, potrošeno preko tri milijarde!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 01.07.2019.
08:59
Izvor: Sportske.net

Od trenutka kada je označen početak ''lova na slobodne agente'', nastala je potpuna ludnica na NBA tržištu. Teško je i pohvatati ko je gde prešao, ali jedno veliko ime još čeka na transfer.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Još sinoć pre ponoći je lansirana ''bomba'' iz Bruklina, jer su Netsi uspeli da formiraju supertim, sa Kevinom Durantom, Kajrijem Irvingom i DeAndreom Džordanom.

Prva informacija je bila da će Durant zaraditi 164 miliona dolara, a Irving 141 milion za 4 godine, ali su se i jedan i drugi odrekli dela zarada kako bi im se pridružio i Džordan.

Istovremeno, u suprotnom smeru u odnosu na Duranta otišao je D'Anđelo Rasel, koji je za 117 miliona dolara na četiri godine pojačao ''Voriorse''. Ni to nije sve kada je Golden Stejt u pitanju, jer je ostao i bez Andrea Igudale, koji je od noćas novi član Memfisa.

Ipak, ''Voriorsi'' su uspeli u nameri da zadrže svoju superzvezdu Kleja Tomsona, sa kojim su dva dana ranije potpisali novi ugovor vredan 190 miliona dolara. On će propustiti uvodni deo naredne sezone zbog povrede, ali Rasel bi trebalo da nadomesti njegov izostanak.

Kako smo juče i najavili, najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović postao je najskuplji hrvatski sportista u istoriji, pošto je realizovao transfer iz Indijane u Jutu za 73 miliona dolara na četiri godine.

Siguirno vas zanima i šta je uradio Divac, kako su prošli Kingsi.

Uspeo je da angažuje 34-godišnjeg Trevora Arizu iz Vašingtona na poziciji krila i centra Dvejna Dedmona iz Atlante.

Ariza je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 25 miliona dolara, a Dedmon će zaraditi 40 miliona za tri godine ugovora.

Ipak, Divčeva najveća želja nije ispunjena, Al Horford je iz Bostona, umesto u Sakramento, otišao u Filadelfiju, sa kojom je potpisao ugovor vredan 109 miliona dolara na četiri godine.

Kada pominjemo Boston, Seltiksi su zamenili plejmejkera sa Šarlotom. Kemba Voker je novi košarkaš Bostona, Teri Rozije će u Šarlot.

Dosadašnji saigrač Bobana Marjanovića, Džimi Batler iz Filadelfije prelazi u Majami sa kojim je potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 142 miliona dolara. U suprotnom smeru otišao je Džoš Ričardson. ''Siksersi'' su, takođe, zadržali Tobijasa Harisa (180 miliona na pet godina) i Majka Skota, sa kojima su potpisani novi ugovori.

Nikola Vučević je dobio novi ugovor sa Orlandom, ostaće u ovom klubu za 100 miliona dolara na ime novog četvorogodišnjeg ugovora, a Španac Riki Rubio ide u Finiks Sanse za 51 milion dolara na tri godine. Dalas je sa Kristapsom Porzingisom potpisao petogodišnji ugovor vredan 158 miliona.

Patrik Beverli ostaje u Klipersima za 40 miliona dolara na tri godine, a Džulijus Rendl je sa Niksima postigao dogovor o trogodišnjoj saradnji za 63 miliona.

Da zaključimo sa Damijanom Lilardom i Džamalom Marejom, koji nisi bili slobodni agenti, ali su potpisali nove ugovore. Lilard sa Portalndom na 196 miliona za 4 godine, a Marej sa Denverom na 170 miliona za pet godina.

Sve u svemu, ukupna vrednost realizovanih ugovora premašuje iznos od 3 milijarde dolara, a tek se očekuje rasplet priče sa Kavajem Lenadrom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pic.usti zamugljao!
Monday, 01.07.2019
20:44

Ovaj Beverli je bio tezak prosek u Olimpijakosu(drugi plej) jedino je nesto igrao u Ukrajni..

avatar
barbaroga
Monday, 01.07.2019
14:33

lele .... Lilard dobija skoro 200 mil. za 4 godine? Pa koji je tamo maksimalan ugovor?

avatar
bagra
Monday, 01.07.2019
14:08

Totalno ludilo, ima da gori dogodine.

avatar
Mangus
Monday, 01.07.2019
10:21

Brate mili, kakva se lova vrti ovde...
Nba ce biti ludacki dobar sledece gofine