Najboljih 100 poteza sa Mundobasketa - "Orlovi" igrali veoma atraktivno, šampionat sveta obeležio Nigerijac!

Autor: Nikola Miloradović
petak 18.10.2019.
15:37
Izvor: Sportske.net

Trebalo je vremena da se sastavi lista najboljih poteza sa planetarne smotre odigrane u prvoj polovini septembra.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Srbija nije uspela da se domogne medalje u Kini, puleni Aleksandra Đorđevića poraženi su u četvrtfinalu od Argentine, da bi se potom pobedama protiv SAD i Češke domogli pete pozicije.

Iako nisu ispunili primaran cilj, "Orlovi" su igrali veoma atraktivno, do petog duela na prvenstvu sveta protiv Španije i prvog poraza, dominirali su i dobijali protivnike sa preko 40 razlike u proseku.

Imali su tako i lufta za izvođenje atraktivnih poteza, pa se osam poteza naših reprezentativaca našlo na listi 100 najboljih poteza sa Mundobasketa u Kini.

Na 84. mestu nalazi se "chase down" blokada Lučića protiv Argentine, na poziciji 73 nalazi se sjajna akcija "Orlova", koju je zakucavanjem ukrasio Milutinov.

Bodanovićevo "kucanje" protiv Argentine našlo se na 59. mestu, a kontra koju su Micić i Jokić završili pasom iza leđa i zakucavanjem nalazi se na poziciji 57.

Sjajan pas Jovića i zakucavanje Marjanovića našli su se na 48. mestu, da bi se Bobijev pas bez gledanja ka Joviću našao na poziciji 21.

Na mestu broj 16 našli su se Vasa Micić i Milutinov, tačnije kontra Srbije u kojoj je plejmejker Efesa najpre ukrao loptu Filipincima, potom je preko glave poslao ka centru Olimpijakosa, koji je sve začinio efektnim zakucavanjem.

Najbolji potez Srbije u Kini bio je delo Nikole Jokića, koji je nakon ofanzivnog skoka maestralno pronašao Milutinova pod košem Češke, da bi snažni centar ovo alej-up dodavanje upotpunio još jednim efektnim zakucavanjem.

Najbolji potez Mundobasketa u Kini izveo je nigerijski reprezentativac Čimezi Metu, u pitanju je bilo njegovo zversko zakucavanje pored dvojice kineskih centara, koji je trebalo još samo da se nasmeše, kako bi upotpunili ovaj sjajan "poster".


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke