Nagetsi dremaju, Jokićevo buđenje! Bjelica i Bogi našli neverovatan način da izgube!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 07.12.2019.
09:11
Izvor: Sportske.net

Jokić konačno podsetio ko je najbolji centar lige, Kingsi se i sami pitaju kako su izgubili u Teksasu.

AP Photo/Elise Amendola
AP Photo/Elise Amendola

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović se vratio u tim, ubacio je 9 poena, nije uspevao da namesti ruku, Kingsi su tesno izgubili u produžetku u Teksasu. Sami su krivi, uspeli su da prokockaju nemoguće, +9 na manje od dva minuta do kraja. Junak za Sparse bio je Belineli, Italijan je trojkom doneo produžetak, kod domaćina 19 poena, 13 skokova za Oldridža, DeRozan je dodao 15, zanimljivo da su gosti imali šansu da dobiju u produžetku, ali su promašili četiri šuta u poslednjem napadu, Ariza nije uspeo da pogodi trojku iz dva pokušaja.

Nemanja Bjelica je meč završio pet poena, devet skokova, tri asistencije i par ukradenih lopti, ali ga šut nije baš služio.
Nikola Jokić je ubacio 30 poena, imao 10 skokova, ali Denver je izgubio derbi u Bostonu. Seltiksi su neporaženi kod kuće, Tejtum sa 26 poena, Voker 19, zanimljivo da svi profesionalni timovi u Bostonu dobijaju mečeve, očigledno da su stanovnici ovog grada zaboravili kako izgleda poraz na domaćem terenu.



Da se vratimo Jokiću, igrao je odlično, posle šest mečeva pogodio trojku, promašio je 16 puta, a Majk Meloun je rekao da je njegova igra veliko ohrabrenje. Sam Srbin je i sebi i ekipi zamerio na lošoj odbrani.

Milvoki je slavio protiv Klipersa u onome što mnogi vide kao potencijalnu borbu za titulu, Janis Adetokumbo je na 25. rođendan ubacio 27 poena, napustio je teren uz ovacije, desetak minuta pre kraja, kada je prednost Baksa bila 36 poena. Vodili su i sa +41, potpuno nadigrali rivala u reketu, Klipsi nisu našli rešenje za fizičku snagu domaćih, podsetimo Milvoki je dobio i u El-Eju. Leonard je zaustavljen na 17 poena, Džordž na 13, zajedno su izgubili 10 lopti.

Lejkersi su preslišali Portland, Entoni Dejvis je ubacio 39 poena, ovo je 11. pobeda za tim iz Los Anđelesa na strani. I dalje su prvi na Zapadu, da poraz Portlanda bude gori pobrinula se povreda Rodnija Huda, pokidao je Ahilovu tetivu sezona je završena. Lilard je završio sa 29 poena, ali Blejzersi nisu ni pripretili. Videli smo posle dužeg vremena sudar dvojice prijatelja, Lebrona i Karmela Entonija, prvi je dao 31 poen, Melo završio sa 15, uz slabu igru.

Dramond i Grifini su dali odlučujući doprinos u trijufu Pistonsa protiv Indijane. Stari derbi je završio pobedom domaćih, uvek je utakmica napeta, na ivici incidenta, dvojica najboljih igrača Detroita su iskombinovala 50 poena, Grifin je pogodio ključnu trojku u poslednjem minutu.

Ti-Džej Voren najefikasniji kod gostiju sa 26 poena, Sabonis je dodao 18, uz 13 skokova.

Voriorsi su dobili tek peti meč u sezoni, Robinson je ubacio 20 poena, na drugoj strani Lavin 22, ali je promašio šut za pobedu Bulsa. Ovo je prvi trijumf na turneji za Golden Stejt.

DeAndre Džordan je ubacio 16 poena, imao 13 skokova, Netsi su slavili u Severnoj Karolini. Džo Haris je sa šest trojki podsetio ko je jedan od najboljih šutera u ligi, Bruklinu ide dobro dobili su pet od šest mečeva na strani. Dinvidi je imao 12 asistencija, Džaret Alen napravio još jedan dabl-dabl, zamislite ovaj tim sa zdravim Kajrijem i Durantom sledeće sezone, navijače Bruklina čeka prava poslastica.

Mnogo puta Oklahoma je ove sezone gubila dobijeno, sada je ipak slavila u izgubljenoj situaciji. U poslednjem sekundu regularnog dela Šreder je iskoristio pas Adamsa preko celog terena i doneo produžetak. Preveliki šok za "Vukove", u overtajmu je bilo 17:5 za domaće. Kris Pol je ubacio 30 poena, najviše od kada je stigao u Tander.

Džimi Batler nastavlja sa fantastičnim partijama, tripl-dabl lidera Majamija, 28 poena, po 11 skokova i asistencija za novi trijumf Hita kod kuće. Kod Vašingtona Bil 22, Bertans je pogodio pet trojki, završio sa 19 poena.

I na kraju pobeda Orlanda protiv Klivlenda, gosti su bili bolji u završnici meča u Ohaju, četvrta pobeda za njih u nizu, Terens Ros je ubacio 21 poen, prvi put ove sezone su na 50% i to bez povređenog Vučevića.

Rezultati:

Portland - LA Lejkers 113:136
San Antonio - Sakramento 105:104
Milvoki - LA Klipers 119:91
Oklahoma - Minesota 139:127
Majami - Vašington 112:103
Čikago - Golden Stejt 98:100
Boston - Denver 108:95
Šarlot - Bruklin 104:111
Detroit - Indijana 108:101
Klivlend - Orlando 87:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke