Nacionalne lige su "noćna mora" za klubove iz Evrolige!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 24.09.2020.
13:36
Izvor: Sportske.net

Jedan od iskusnijih trenera govorio o ovoj temi.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Sezona u Evroligi se približava, ali i dalje postoji bojazan od koronavirusa i kako će pandemija uticati na takmičenje.

Svaka zemlja praktično ima svoja pravila u borbi protiv epidemije, što bi moglo da predstavlja problem, javljaće se žarišta, nadamo se ne i u gradovima koji imaju predstavnike u elitnom takmičenju.

Rešenje bi mogao da bude turnir zatvorenog tipa, kao što su se u NBA odlučili za "mehur" u Orlandu, da klubovi nemaju obaveze u nacionalnnim šampionatima.

O tome je govorio i trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas, koji ističe da su nacionalni šampionati noćna mora za klubove iz EL.

"Želeo bih da kažem da su lokalne lige noćna mora za trener u Evroligi. To nije samo moje mišljenje, razgovarao sam sa svima.

Taj stres igranja utakmice sa "slabijim" timom, koji se čitave nedelje priprema i ima veliki motiv da igra protiv vas, dok vaši igrači ne pokazuju ni trunku motiva, izađu na teren i samo hodaju.

Najgori mečevi za sve trener u Evroligi su oni za koje se smatra da će biti laki u domaćoj ligi. Te utakmice su noćna mora.

Želite da ta dva sata prođu, da dobijete utakmicu sa pola koša razlike i da idete. Jer je jako teško motivisati igrače kada igraju 80 mečeva. To su mečevi koje ako izgubite mogu da budu ključni u šampionatu takođe. Teško je motivisati ih tako da razmišljaju da su utakmice u septembru i oktobru jednako bitne za budućnost tima
", izjavio je Barcokas.

Jorgos Barcokas
foto: Epa/Valda Kalnina

Olimpijakos drugu godinu zaredom može da se skoncentriše samo na Evroligu, izbačeni su iz elitnog ranga u Grčkoj jer su odbili da se pojave na utakmici u okviru Kupa Grčke.

To je, prema Barcokasu, velika prednost tima iz Pireja.

"Da budem iskren, ovako mi se više dopada. Jasno, trener sam postao zbog treninga, a ne zbog utakmica.

Tu trener direktno utiče na to kako će učiniti da tim igra dobro. To uključuje treninge kao prvu i najvažniju stvar. Utakmice su plod onoga što se na treninzima radili. Kada nemate vremena za treninge, da spremite tim, utakmica je samo produkt stresa i to je naravno lepo za navijače i igrače. Ali trener, kako reče jedan moj kolega, ne uživa u porazu već u osećaju olakšanja da nije izgubio utakmicu
", izjavio je trener Olimpijakosa.

Bonus baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke