Na Zapadu kraj, Kingsi digli ruke. "Krompir" za Bobija...

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 20.03.2019.
08:07
Izvor: Sportske.net

Loše veče za naše igrače u NBA ligi, Sakramento praktično eliminisan. Šampion opet pola koraka ispred Jokićevog Denvera.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Iako jasno još nije matematički otpisan, Sakramento je ispao iz trke za plej-of. Novi poraz, ovoga puta kod kuće od Netsa zapečatio im je sudbinu. Nisu uspeli da se izbore sa D'Anđelom Raselom koji je na povratku u Kaliforniju odigrao meč karijere, 44 poena, 12 asistencija. Bivši plej Lejkersa je 27 poena ubacio u poslednjoj četvrtini, Netsi su se vratili sa -28 iz drugog poluvremena i dobili utakmicu.

Bjelica je stigao do dabl-dabla, 14 poena, 10 skokova, Bogdanović ubacio 10 poena za manje od 20 minuta, Begli je brojao do 28, slaba uteha za Kingse.

Naime, Klipersi su prvi put dobili Indijanu kod kuće od 2014. i povećali prednost na osmom mestu na sedam pobeda, to se ne stiže. Harel je ubacio 20 poena, imao 12 skokova, Danilo Galinari dodao 24 poena, u finišu domaćin je odigrao dobru odbranu pa je Indijana i sedmi meč u nizu na strani ostala bez pobede. Sabonis je ubacio 13 poena i imao 16 skokova. Bitka za plej od na Zapadu je gotova, sada je samo pitanje sa kojih će pozicija startovati timovi.

U plej of će Voriorsi, Denver, Hjuston, Portland, San Antonio, Oklahoma, Juta i Klipersi.

Šampion je ponovo za pobedu ispred Nagetsa, Stef Kari je ubacio 36 poena u Minesoti, Voriorsi završavaju turneju skorom 3-1, napravili su noćas 39 asistencija, pogodili 19 trojki, jasno da "Vukovi" nisu imali šansu. Pola procenta prednost nad Jokićevom ekipom obećava uzbudljivu trku za prvo mesto Zapada do kraja sezone.

Lejkersi bez Lebrona, bili su relativno lak plen u Milvokiju. Vodeći tim lige je predvodio Bruk Lopez koji se razigrao protiv bivšeg kluba, 28 poena, imao je 9 skokova, odlični centar je pogodio pet trojki pa se neigranje Adetokumboa nije ni osetilo. Odličan i Nikola Mirotić 23 poena, 6 skokova, Midlton je brojao do 30, tim Majka Budenholcera deluje odlično.

Hjuston je slavio u Atlanti, 31 poen Hardena, Kapela je dodao 26, Roketsi čuvaju treće mesto, 1.5% ispred Portlanda. "Bradonja" juri Džordanov rekord od pre 30 godina, želi da završi sezonu sa prosekom od 30 poena, 7 asistencija, 6 skokova i 2 ukradene lopte. Ovo je inače 12 pobeda u 13 mečeva za Hjuston, očajno su startovali ove sezone, ali je posle sve stiglo na svoje mesto. I u ovom meču u prvom poluvremenu nisu ličili na sebe, ali kada su ubacili u brzinu, Houksima nije bilo spasa.

Embida nije bilo u timu Filadelfije, dobili su ipak u Severnoj Karolini, 28 poena Simonsa, Australijanac je imao 8 skokova i 5 asistencija. Džej-Džej Redik je bio blizu prvog tripl-dabla karijere, iskusni šuter Filija je meč završio sa 27 poena, 10 skokova i 8 asistencija.Ovaj veteran ni na Djuku nije napravio tripl-dabl, ali je kroz smeh rekao da u srednjoj školi jeste, i da na sreću to ne može da se proveri. Bobi Marjanović je igrao 10 minuta, nije se upisao.

Šarlot je sada daleko od osmog mesta na Istoku, kasne tri pobede za Majamijem, ispred njih je Orlando, pa će Toni Parker prvi put u karijeri propustiti doigravanje.

Rezultati:

LA Klipers - Indijana 115:109
Sakramento - Bruklin 121:123
Minesota - Golden Stejt 107:117
Milvoki - LA Lejkers 115:101
Atlanta - Hjuston 105:121
Šarlot - Filadelfija 114:118

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke