Na Zapadu kao u košnici! Naljuti Embida i suoči se sa posledicama...

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 21.03.2019.
08:21
Izvor: Sportske.net

Filadelfija skinula prokletstvo protiv Bostona, niko ne zna kako će izgledati tabela Zapada, odnosno parovi prvog kola, toliko je tesno. Dragocena pobeda Majamija u Teksasu...

AP Photo/Matt Slocum
AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Kao i obično, Džoel Embid se nakon velike partije raspričao. Kamerunac je bio ključ u pobedi Filadelfije nad Bostonom, ubacio je 37 poena, imao 22 skoka, pa sada Siksersi imaju četiri pobede više od Seltiksa i po svemu sudeći završiće ispred njih na tabeli Istoka.

Videli smo sukob Embida i Smarta na početku drugog poluvremena,
košarkaš Bostona je isključen, a Embid je postigao sledećih osam poena i izbrisai prednost gostiju na startu drugog dela. U poslednjoj četvrtini raspucao se Džimi Batler, 15 od 22 poena dao je kada se lomilo, pa je domaćin dobio meč, iako je u prvom poluvremenu bio na -15. Embid je napravio ključnu blokadu nad Irvingom u poslednjem minutu. Kajri je brojao do 36, ali nije pomoglo, na kraju Siksersi su izbegli metlu protiv Kelta ove sezone. Psihološki važna pobeda za Filadelfiju, prošle godine ih je Boston izbacio iz plej-ofa.

Marjanović je ubacio 4 poena za domaće, malo je igrao...

Lider je neočekivano pao u Ohaju. Džordan Klarkson i Kolin Sekston su igrali sjajno za slavi Klivlend, nadoknadili promašaje Lova koji je na kraju dobio udarac u glavu i napustio meč u trećoj četvrtini. Baksi su pretrpeli 19. poraz u sezoni. Nije opravdanje što su odmarali Adetokumba i bez Grka su pobeđivali mnogo bolje timove od Kavsa.

Toronto je nakon produžetka slavio u Oklahomi, preživeli su 42 poena Rasela Vestbruka i sada imaju dve pobede manje od Milvokija, do kraja regularne sezone je ostalo 10 mečeva. Paskal Siakam je ubacio 33 poena, Leonard 22 uz 10 skokova, Kanađani su bili bez povređenog Lovrija pa je pobeda utoliko vrednija. U produžetku je Tander promašio prvih sedam šuteva, gosti su otišli na +9 i to je bio kraj nade. Oklahoma pada na tabeli Zapada sada su na deobi šestog mesta sa San Antoniom i Klipersima, sva tri tima će u plej-of, ali nije nebitna pozicija, ako ostanu osmi, Vestbruk i kompanija idu na šampiona ili eventualno Denver.

San Antonio je propustio priliku da ode korak ispred Oklahome i Klipersa, neočekivano su poraženi na svom terenu od Majamija. Dragoceni trijumf za Hit, Dragić je ubacio 22 poena, pa su gosti sa Floride prekinuli niz Teksašana od devet pobeda. Dobitnik večeri na Zapadu je Juta koja je očekivano slavila u Njujorku, utrpali su Niksima 137 poena, Donovan Mičel je dao 30, "Džezeri" su pola korak ispred Sparsa, Tandera i Klipsa, peti su, probaće da stignu i Portland i izbore prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa.

Kad smo kod Portlanda, imali su veći motiv od Mavsa, tek u poslednjoj četvrtini Dalas je ublažio poraz. Luka Dončić je ubacio 24 poena, imao 6 asistencija i 5 skokova, na drugoj strani, u odsustvu MekKoluma, Lilard vuče sve konce, 33 poena, 12 asistencija 5 skokova, dao je šest trojki. Stefov brat Set Kari je dodao sa klupe 20, Teri Stots kouč Blejzersa je imao luksuz i da odmori Lilarda u poslednjoj četvrtini. Nurkić je meč završio sa 13 poena, 10 skokova.

Džejms Harden je ubacio 57 poena Memfisu i ostao praznih šaka u Tenesiju, meč je rešen u produžetku. "Bradonja" je vratio svoj tim u meč u poslednjoj četvrtini, ali nije vredelo, "Grizliji" su imali Konlija koji je brojao do 35, dok je Valančunas postavio rekord karijere, 33 poena. Uz to je Litvanac dao bacanje koje je prelomilo utakmicu.

U borbi za osmo mesto na Istoku, Orlando ne odustaje, slavili su protiv Pelikansa, gosti oslabljeni, bez nade. Aron Gordon je ubacio 20 poena, Vučević 15, uz 17 skokova i 3 blokade. Medžik je 1.5% iza državnog rivala, nisu očekivali da Majami dobije San Antonio.

Na kraju recimo da je Lori Markanen sa 32 poena bio najbolji u trijumfu Čikaga nad Vašingtonom posle produžetka, meč je bio nebitan, oba tima se spremaju za odmor...

Rezultati:

Portland - Dalas  126:118
Oklahoma - Toronto 114:123 pr.
San Antonio - Majami 105:110
Memfis - Hjuston 126:125
Čikago - Vašington 126:120 pr.
Njujork - Juta 116:137
Filadelfija - Boston 118:115
Orlando - Nju Orleans 119:96
Klivlend - Milvoki 107:102

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke