MZT u novoj sezoni igra samo makedonsku i ABA ligu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.06.2017.
12:23
Izvor: Beta

Košarkaški šampion Makedonije MZT Skoplje objavio je da će se u predstojećoj sezoni takmičiti samo u nacionalnoj makedonskoj i regionalnoj Jadranskoj ligi (ABA).

aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi
aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju, skopskii klub se nije prijavio ni za jedni drugo evropsko takmičenje i poored otvorene mogućnosti za prijavljivanje u ULEB Evrokup ili FIBA Ligu šampiona.

Razlog za to je, prema Upravi kluba, to što će se MZT u predstojećoj sezoni "suočiti sa ozbiljnim izazovom u izuzetno jakoj ABA ligi sa samo 12 učesnika, a istovremeno će morati od samog početka da igra i nacionanu ligu, prema odluci Makedonske košarkaške federacije".

Kako se ističe, bez obzira na to što se planira da kostur tima bude sastavljen od makedonskih igrača, očekivanja Uprave MZT ostaju ista kao i prethodnih godina, a to je osvajanje dva trofeja na nacionalnoj sceni i zapaženo učešće u ABA ligi.

"Sve manje od toga će se smatrati neuspehom", istiiče se u saopštenju Uprave MZT Skopje Aerodrom, šestostrukog šampiona Makedonije.  

Navodi se da su ponovni angažman prvog trenera koji je klubu doneo nacionalnu šampionsku titulu Aleksandra Todorova i povratak reprezentativca Damjana Stojanovskog "najbolja potvrda da će za MZT sledeća sezona biti šampionska".

Novi trener MZT Skoplje, pored Stojanovskog, trenutno na raspolaganju ima još dva reprezetativca Marka Simonovskog i Adema Mekića, kao i američkog beka Ksavijera Temsa. Uprava u popunjavanju rostera prvnstveno računa na makedonske košarkaše, a tek kada bude oformljen tim razmišljaće o dovodjenju stranih igrača.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke