MZT napravio rokadu na "kecu"

Autor: Beta Beta
petak 28.07.2017.
00:01
Izvor: Beta

Jedan Amerikanac je napustio makedonski sastav, drugi ga je zamenio.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Tems je, kako se navodi u saopštenju kluba, i pored toga što je imao potpisan dvogodišnji dogovor još na završetku svoje prve sezone izrazio želju da napusti Makedoniju.

Uprava makedonskog košarkaškog šampiona je navela da je prethodnih mesec dana uradila sve da zadrži Temsa, ali da je "sve to bilo uzalud" jer je on želeo "da nastupa u jačem prvenstvu i bio je čvrsto rešen da prekine saradnju, čak i po cenu da pauzira".

"Kako nije uspelo ubedjivanje, rukovodstvo je odredilo odštetu koju je Amerikanac danas uplatio na račun kluba nakon čega je dobio raskid ugovora i sertifikat da može da nastupa u novoj sredini", navodi MZT.

MZT je dodao da je, prema informacijama iz Izraela, Tems od danas novi član tima Bnei Herclia.

Američki plejmejker Erik Garsija novi je igrač makedonskog košarkaškog šampiona MZT Skoplje.

Dvadesetdogodišnji košarkaš je doskorašnji član Univerziteta Voford u NCAA ligi, a igranje u MZT-u će mu biti prvo iskustvo u evropskoj košarci.

Za tim Univerziteta Voford je za četiri godine odigrao 128 utakmica, od kojih je na 119 bio starter. U NCAA karijeri je imo prosek od 9,8 poena, 4,2 asistencije i 2,3 skoka po meču.

U redove MZT-a su ovog leta stigli i Damjan Stojanovski, Boban Stajić, Mihajlo Mitev i Ranko Mamuzič, dok ugovore od ranije imaju Marko Simonovski i Adem Mekić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke