MVP Gasol: ''Srećan sam i ponosan!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 21.09.2015.
00:06
Izvor: Beta

Najkorisniji igrač (MVP) upravo završenog Evropskog košarkaškog prvenstva, Pau Gasol kazao je da je jako srećan i ponosan što je sa Španijom osvojio titulu.

BETA/AP Photo/Michel Euler
BETA/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Španija je večeras u finalu pobedila Litvaniju sa 80:63 i tako osvojila svoju treću titulu sa poslednja četiri turnira.

"Bio je ovo neverovatan turnir. Jako sam srećan i ponosan. Vredno smo radili da večeras budemo ovde. Mučili smo se u početku, ali je tim zaista dobro reagovao na probleme. Kada smo bili saterani uza zid, tim je zaigrao najbolje, razumeo je da moramo da igramo odbranu dobro da bismo pobeđivali", rekao je Gasol novinarima u Lilu.

"Ponosan sam na saigrače i stručni štab, bio je neverovatan turnir. Lično i profesionalno ću ga pamtiti ceo život", rekao je Gasol
.
Selektor Španije Serđo Skariolo kazao je da je tim rastao iz utakmice u utakmicu.

"Svi kažu da je ovo poseban turnir. Svaki turnir je poseban. Ove godine smo počeli fokusirani od prvog dana priprema. Rasli smo tokom priprema i tokom turnira. Rasli u samopouzdanju, čvrstini, koncentraciji i poverenju, i iz dana u dana.

Kao trenera, to me čini jako ponosni. Pau nam je bio vođa, momak koji rešava stvari na terenu i trener na terenu. Zahvalan sam mu, ali sam stvarno zahvalan i ostalim igračima što su se podredili timu",
rekao je Skariolo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke