"MVP" Bobi, Mirotić rušio rekorde, Partizanov "nesuđeni Šveđanin" doneo trijumf šampionu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 20.10.2018.
09:29
Izvor: Sportske.net

Marjanoviću ovacije, Mirotić i Pelikansi srušili rekord, setićete se Jonasa Jerebka, niko ne bi rekao da će on odlučiti derbi u Juti...

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Derbi je završen pobedom šampiona. Iščupali su trijumf u Juti, na najneverovatniji način. Jonas Jerebko, čovek koji je svojevremeno bio meta Partizana u vreme lok-auta je iz odbojke pogodio protiv bivšeg kluba i tako utišao dvoranu u Solt Lejk Sitiju.

Durant koji je meč završio sa 38 poena je promašio poslednji šut, Jerebko bio na pravom mestu i na kraju se naša u zagrljaju saigrača.

Juta bi verovatno ranije rešila utakmicu da se Donovan Mičel nije ispromašivao u poslednjoj četvrtini, Džo Ingla je ubacio sedam trojki, meč završio sa 27 poena. Na drugoj strani Kari 31 poen, Voriorsi su gubili i sa 16 razlike, ali su dobili utakmicu.

Klipersi su se upisali, naneli su Oklahomi bez Vestbruka drugi poraz. Marjanović opet odličan, koristi vreme, 13 poena, 5 skokova, nema Teodosića, Haris i Galinari su napunili koš gostiju. Tander je očajno šutirao, Šreder 2 od 15, najbolji Adams sa 17 poena i 18 skokova.

Bobija je publika častila ovacijama i povicima "MVP", on im se zahvalio.

"Znam da nije stvarno, ali zabavno jeste, meni znači da me navijači podržavaju", rekao je naš centar.

U Nju Orleansu je Sakramento uspeo da primi 149 poena, pa dalji komentar na njihovu odbranu nije potreban. Bjelica 4 poena, na drugoj strani Mirotić 36, Pelikansi su imali procente iz snova, pogodili 16 trojki, i postigli najviše poena u klupskoj istoriji.

Milvoki je slavio protiv Indijane, Oladipo sa 25 poena nije bio dovoljan, Adetokumbo u svom stilu, 26 poena, 15 skokova, leteo je po terenu.

Memfis nije propustio šansu protiv slabe Atlante, pojačanje iz Kingsa, Garet Templ je ubacio 30 poena,  Minesota je dobila Klivlend, iako je Kevin Lov, njen bivši star postigao 25 poena, imaoo 19 skokova i 7 asistencija. Jedan čovek, ako se ne zove Lebron, ne može sam, Batler je brojao do 33, što se više svađa, igra bolje, dočekan je ponekim zviždukom jer je tražio trejd, ali kao i obično to se pretvorilo u aplauze do kraja meča. Klivlend se u finišu spustio na -4, ali je na kraju objektivno kvalitetnija Minesota stigla do trijumfa.

Derbi u Kanadi je pripao Torontu. "Kandža" je zgrabila Seltikse, Leonard je ubacio 31 poen i imao 10 skokova, Horford na drugoj strani ostao na asistenciju od tripl dabla. Ali, Reptorsi su pogađali kada je bilo najpotrebnije, imali više raspoloženih igrača, Ibaka je ubacio 21 poen, koliko i Kajri na drugoj strani. U poslednjoj četvrtini trojke Lovrija i Grina su pomogle da se domaćin odlepi i stigne do 2-0 na startu nove sezone.

Derbi Njujorka pripao je Netsima, ponovo sjajni Karis Le Vert, ubacio je 28 poena, Rasel i Džaret Alen dodali po 15, Hardevej i Kanter brojali do 29 u redovima Niksa. Ali. LeVert je pogodio šut za pobedu, i za rekord karijere, podsetimo u Detroitu je na startu momak sa Mičigena ubacio 27 poena, očigleno biće glavno oružje Bruklina.

I na kraju, brodolom Orlanda kod kuće, Šarlot ih je zaledio na -32, Vučević je ubacio 14 poena, domaćin je šutirao očajno, 6 od 31 trojke, na drugoj strani Kemba Voker 26 poena, zanimljivo ovo je 12. uzastopna pobeda Hornetsa nad Medžikom, prave su im mušterije.

Juta - Golden Stejt 123:124
LA Klipers - Oklahoma 108:92
Milvoki - Indijana 118:101
Memfis - Atlanta 131:117
Minesota - Klivlend 131:123
Toronto - Boston 113:101
Nju Orleans - Sakramento 149:129
Bruklin - Njujork 107:105
Orlando - Šarlot 88:120

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke