MVP bitka - Jokić "okruglih 40", Stef sasuo rafal trojki!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 14.01.2019.
08:00
Izvor: Sportske.net

Srbin ponovo neverovatan, razbio Portland, lider Voriorsi odgovorili neverovatnom partijom Stefa Karija. Vučević obrijao "Bradonju".

Beta/AP Photo/Michael Wyke
Beta/AP Photo/Michael Wyke

Povezane vesti

Menjali su se na Nikoli Jokiću, Nurkić i ostali visoki igrači Portlanda, ne vredi, predobar je.

U rekordnoj noći ove sezone, Jokić je Portlandu brojao do 40, jasno odjekivalo je "MVP" u "Pepsi Centru", a tim se iskupio za poraz u Feniksu.

"Mislim da nismo bili dovoljno fokusirani na zagrevanju, naterao sam ih da igrame energičnije", kaže fantastični Srbin.

Uz 40 koševa, što je poen manje od rekorda karijere, Nikola je imao 10 skokova i 8 asistencija.

"Paklen igrač, mnogo je teško čuvati ga, spolja, unutra, koš ili pas svejedno. Ništa nismo mogli", priznao je Teri Stouts, kouč Portlanda.

Nikola Jokic goes off for a season-high 40 PTS, 10 REB, 8 AST in the @nuggets 12th consecutive victory at home! #MileHighBasketball pic.twitter.com/uKpk3KCOpo

— NBA (@NBA) 14. јануар 2019. >
Lilard je ubacio 26 poena, ovim porazom je prekinuta serija Blejzersa od četiri pobede.

Dobro su se držali, ali kod nerešeno rezultata, 77 sekundi pre kraja Jokić je ubacio četiri poena, Lilard smanjio, da bi Marej preuzeo od Nikole. Nije vredela ni trojka MekKoluma, Portland je imao šansu da izjednači sa sirenom, ali bio je to težak šut za Lilarda, pobeda je ostala u Koloradu.

Nagetsi nisu uspeli da se vrate na prvo mesto, naime Golden Stejt je dobio u Teksasu. Slavili su protiv Dalasa uz 48 poena Stefa Karija, na drugoj strani Dončić 26. Kari je sasio 11 trojki, pogodio u finišu najvažniji šut na meču u poslednjem minutu. Durant je dodao 28 poena, ali je promenio način igre kako bi Kariju otvorio prostor za šuteve, na vreme se u finišu probudio i Klej Tompson. Dalas je promašio poslednjih osam šuteva i izgubio utakmicu, iako je izgledalo da mogu da naprave iznenađenje.

Lebrona nije bilo da dočeka svoje Kavse, oni su vratili za poraz u Ohaju, najgori tim lige je savladao Lejkerse na Pacifiku. Alek Burks je ubacio 17 poena, imao 13 skokova, Čedi Osman dodao 20 poena, Lejkersi su se ispromašivali. Padaju na tabeli, promašili su 11 bacanja, a Klivlend je prekinuo seriju od 12 poraza.

Nikola Vučević je uzeo meru Hjustonu. Crnogorac je ubacio 22 poena, imao 9 skokova i 6 asistencija, Medžik je iznenadio favorizovane Roketse. Harden je brojao do 38, odluka je pala posle preokreta u poslednjoj četvrtini, gosti iz Teksasa su vodilo gotovo sve vreme, ali je serijom 14:4 u poslednja četiri minuta, Medžik stigao do pobede.

U matine mečevima, drama u prestonici, lak posao za Bakse u Atlanti i trijumf Filija u Medison Skver Gardenu.

LA Lejkers - Klivlend 95:101
Denver - Portland 116:113
Dalas - Golden Stejt 114:119
Orlando - Hjuston 116:109
Atlanta - Milvoki 114:133
Vašington - Toronto 138:140
Njujork - Filadelfija 105:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke