MVP 27. kola Evrolige - Serhio Ljulj

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 23.03.2017.
13:37
Izvor: Sportske.net

Španski košarkaš dobio je laskavo priznanje, nakon što je u španskoj prestonici srušio najvećeg rivala, Barselonu.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Real Madrid je lako izašao na kraj sa Barsom u 27. kolu elitnog takmičenja, a najveće zasluge za to pripadaju španskom reprezentativcu Serhiju Ljulju.

On je u pobedi u "El Klasiku" upisao 21 poen i šest asistencija (3/5 za dva, 4/7 za tri i 3/3 sa linije penala), za ukupan indeks 32, što je najveći rejting u njegovoj karijeri.

Nagrada je izmakla Džejson Grejndžeru iz Efesa, koji igra u sjajnoj formi. Urugvajac je u pobedi nad Žalgirisom upisao 25 poena i osam asistencija za indeks 30, dok je na trećem mestu u izboru za MVP-a 27. kola bio srpski reprezentativac Miloš Teodosić, koji je bio više nego raspoložen protiv Darušafake, te je protiv turskog kluba upisao 20 poena i 10 asistencija.



Što se tiče lidera po kategorijama, najbolji poenter bio je Vilbekin iz Darušafake sa 26 poena, Toko Šengelija iz Baskonije i Tajler Hanikat iz Efesa su bili najbolji skakači sa po 12 uhvaćenih lopti, dok je najbolji asistent bio Teodosić sa 10 uspešnih dodavanja.

Najbolji kradljivac je bio Dajmon Simpson iz Makabija sa pet ukradenih lopti, u ovoj kategoriji u generalnom plasmanu i dalje vodi košarkaš Crvene zvezde mts Čarls Dženkins sa 1,9 ukradenih lopti po utakmici.

Saigrači iz Galate Sinan Guler i Aleks Tajus bili su najbolji blokeri minule runde sa po tri rampe protiv Uniksa.

Šest igrača upisalo je dabl-dabl u minulom kolu, Furnak Aldemir iz Darušafake sa 10 poena i isto toliko skokova, Šengelija iz Baskonije sa 16 poena i 12 skokova, kao i Simpson iz Makabija i Tomić iz Barse sa po 12 poena i 10 skokova, Judo je imao pola koša više od njih i isti broj uhvaćenih lopti, dok je najsnažniji dabl-dabl imao Teodosić sa 20 poena i 10 asistencija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke