Muta zadovoljan napadom i strancima, ali odbrana...

Autor: Pavle Knežević
subota 21.10.2017.
23:29
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana je konačno bio zadovoljan učinkom i igrom plejmejkera, ali i napadom cele ekipe. U odbrani tim luta.

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Nikolić bio je zadovoljan napadom svoje ekipe u pobedi nad Igokeom, ali ne i odbranom. Ipak, nije bio ljut, jer razume ekipu. Konačno i pohvale plejmejkerima.

"Odbrana još ne funkcioniše kako sam zamišljao. Igrali smo kao NBA, mnogo poena, nisam se ni ja nadao. Igokea je pobedila Budućnost i Cedevitu, uz Zvezdu dve najbolje ekipe u ligi. Ja sam malo jedva čekao da se vrati Čakarević. Mislio sam da će čvršće u odbrani, ali nije", počeo je Muta svoje izlaganje.

Partizan je večeras pobedio 117:104, a zna se kojim segmentom je trener zadovoljan.

"Funkcionisalo je u napadu, sad su stranci razigravali i davali poene. Tako sam ih ja zamišljao, razigrali su ekipu. Đoko Šalić je odigrao rolu, tako i treba što se tiče napada. U odbrani sam lutao i tražio. Jako mi je teško kad ovako oni slabo igraju i individualnu odbranu. Moramo da vidmo, da radimo. Ja sam u principu zadovoljan kad se dobije. U odbrani ništa nije prošlo", rekao je Nikolić.

On je kazao da će se ekipa razigravati "u hodu" jer mnogo putuje. Partizan je večeras ostvario treću uzastopnu pobedu u ABA.

"Ide bolje u napadu, škripi mi dalje u odbrani. Treća pobeda za ovakvu ekipu, znate i sami situaciju. Ti igrači nikako da preleže dečije bolesti", rekao je Nikolić.

Trener je kazao da je posebno razgovarao sa Partikom Milerom i Najdželom Vilijams-Gosom, koje je ranije kritikovao za "soliranje".

"Malo sam im objasnio kako želim da igraju. Ne samo da daju poene, nego da razigraju celu ekipu. Oni su ispunili sve što je trebalo. Nadam se da će nastaviti tako, da će imati kontinuitet u igri", rekao je Nikolić.

Mihajlo Andrić je svojim trojkama prelomio utakmicu.

"Težak meč. Igrali smo protiv protivnika koji je imao dve velike pobede u dosadašnjem delu sezone. Odlična napadačka ekipa. Imaju više igrača koji mogu u svakom trenutku da postignu koš i bilo ih je teško braniti. Odbrana...to moramo da radimo na tome i mislim da ćemo raditi i da će biti bolje. Igokei želim sreću u nastavku", rekao je Andrić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Sunday, 22.10.2017
00:35

Da li možete da se setite koliko je bilo napada koji su istekli? Možda jedan? A ranije smo imali mnogo problema sa tim. Trči se u leđa protivnku i brzo završava, neretko posle par sekundi čistom kontrom. Igramo utakmice kao da smo potpisali Gorana Dragića.

avatar
Skank hunt
Sunday, 22.10.2017
00:29

Zamislite kolko ce zvezda da vam da kad vam igokea da 104

avatar
Kolee
Saturday, 21.10.2017
23:47

Sto se mene tice,mozemo da primimo 104 poena na svakoj utakmici,i da damo 105.

avatar
Agan Hodzic1
Saturday, 21.10.2017
23:34

Ma samo napred,tim je u fazi stvaranja,lagano se vraca na pravi put,treba postici 117 poena!