Muta: "Publika razume šta ja radim"

Autor: Pavle Knežević
sreda 18.10.2017.
22:23
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana zadovoljan većim delom utakmice. Drago mu je zbog podrške publike.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Nikolić rekao je da je delimično zadovoljan nastupom svoje ekipe u porazu protiv Lijetuvos ritasa, ali ne i nastupom ijednog igrača.

"Ja sam zadovoljan većim delom utakmice: kako smo se borili, igrali. Drugo, oni su profesionalna ekipa kojoj treba pet minuta da nas napadnu i naprave 10:0 iz naših grešaka. Još plejmejkeri ne razigravaju ekipu. Bilo je dosta prostora tim probijanjem, nismo dodavali, grešili smo, igrali smo brzopleto, nismo ispoštovali plan.

Počeli smo individualne akcije, pa smo ugušili ekipu. Još smo u fazi razigravanja. Pokušavam da napredujem, a ovu Evropu je jako teško igrati sa ovako mladim igračima. Ovo je dobro da oni vežbaju, da se uigravaju, da urade nešto, kao Pecarski. U prvom poluvremenu smo branili odlično 'pik en rol' sa Đokom, ali smo posle u drugom poluvremenu pali
", rekao je Nikolić.

Partizan je večeras izgubio 80:91, ali je vodio tokom većeg dela meča. Publika je na kraju meča ispratila ekipom aplauzima i pesmom, a trener je rekao da mu znači ta podrška.

"Mislim da publika razume šta ja radim. Ja opet dajem šansu mladim igračima da odlučuju. Nemam ni Čakarevića da mi drži u odbrani. Meni škripi u odbrani, mladi ne mogu da se snađu. Ovaj Stevanović i drugi su malo niska građa", rekao je Nikolić.

Na pitanje kojim igračem je još zadovoljan osim Pecarskim, koga je istakao, "Muta" je odgovorio:

"Nisam 100 odsto zadovoljan njime. On može mnogo bolje, da se otvori, da bude mobilniji, da pravi 'spejsing'. Nisam zadovoljan ni sa jednim, igrali su na bljeskove, ali dobro su se borili", rekao je Nikolić.

Trener Lijetuvosa Rimas Kurtinaitis bio je očekivano zadovoljan posle meča.

"Znamo kako je teško igrati u Beogradu, svejedno dali protiv Partizana ili Zvezde. Stvarno su dobri navijači, sjajna atmosfera za košarku, ali je i teško pobediti. Zato mi je drago što smo pobedili ovako tešku utakmicu. Počeli smo sporo, ali smo se polako vraćali u meč, imali smo kontrolu u finišu i na kraju smo dobili", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke