Muta pričao Hrvatima - Šta to imaju Srbi, a oni ne?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 09.11.2017.
20:37
Izvor: Sportske.net, vecernji.hr

Miroslav Nikolić je govorio za hrvatske medije u jednom opširnom intervjuu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Prvi trener Partizana i asistent reprezentacije Srbije, Miroslav Nikolić, obratio se hrvatskim medijima.

Objašnjavao je koliko je hemija u ekipi bitna, kako je činio sve, pa i da od sebe napravi budalu samo da ekipi donese dobro.

"Pojedinci smatraju sebe velikim trenerima, ali ne žele da prave budalu od sebe. Posle se čude kada igrači ne žele da "uklizaju" za njega", rekao je Miroslav Nikolić.

Odgovorio je i na pitanje zašto su srpski košarkaši "uklizavali" za svog trenera, a hrvatski nisu na nedavno završenom Evropskom prvenstvu na kojem je Srbija osvojila srebro.

"Većinu srpskih trenera je odgajao profesor Aleksandar Nikolić, govorio je o disciplini. Ako igrači poštuju sto za kojim jedu, tako će poštovati i akcije, takva će biti disciplina na parketu. Kada se završi sa jelom, kapiten ustane i kaže treneru da su završili, a potom trener objasni program za dalje. Kod Hrvata toga nema, jedan ne dolazi na doručak, drugi daje neke izjave o statusu u reprezentaciji... Na takvim stvarima pada homogenost", rekao je Miroslav Nikolić.

U Hrvatskoj se priča da njihova reprezentacija nema plejmejkera, da im je to potrebno, kao i dobar selektor, a Muta Nikolić se našalio da će Hrvatska doći do medalje kada bude imala Srbina za selektora i Srbina za pleja.

"Nije to bilo provokativno. Kada odvrnete film, videćete da je neretko bilo baš tako", rekao je Muta, a pre toga je istakao i ono što Srbi imaju, za razliku od Hrvata.

"Za plejmejkera je potrebno imati drskosti, Srbi je imaju, moguće da je vi Hrvati nemate", rekao je Nikolić za "Večernji.hr".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke