Muta potvrdio da voli Partizan, a hoće li ostati u reprezentaciji?

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.01.2018.
15:12
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Opet bi sve isto uradio!

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Miroslav Nikolić je velikom delu košarkaške javnosti godinama bio omiljen zbog svog vedrog duha koji je posebno dolazio do izražaja tokom rada u reprezentaciji Srbije, a njegov čuveni slogan ''Sve je to normalno'' već dugo je svojevrsni zaštitni znak našeg nacionalnog tima.

Nošen tom energijom posle evropskog srebra sa ''Orlovima'' popularni Muta se prihvatio posla u Partizanu, želeći da naš najtrofejniji klub polako vrati na nivo na kojem je decenijama bio.

Nažalost, ta njegova misija pokazala se kao neuspešna, jedva tri meseca se zadržao na toj poziciji, a onda se vratio na mesto uspeha, na klupu Dinamika.

U intervjuu za ''Blic'' još jednom se osvrnuo na sve što mu se događalo u Partizanu i poručio da se posle svega ni zbog čega ne kaje.

''Volim Partizan. Dao sam svoj maksimum. Nisu imali strpljenja, nisam ostvario hemiju sa navijačima i sa upravom, otišao sam.

Isto bih ponovo uradio. Partizan je veliki klub, institucija. Uželeo sam se velikih utakmica, mislio sam da je pravi trenutak za mene, da dignem Partizan i napravim uspeh.

Neke igrače sam afirmisao, neki će tek da se afirmišu jer nijedan igrač 2000. godište ne igra 20 minuta u Evrokupu sem kod mene. Ne kajem se. Nije bilo strpljenja. Očigledno nije ta sredina bila za mene'', smatra Nikolić.

Zbog obaveza u Partizanu propustio je početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Srbije, pa se postavlja pitanje i da li će nastaviti saradnju sa Sašom Đorđevićem.

''Reprezentacija je meni svetinja. Kasnio sam sa Partizanom zbog nje, ponovo bih to uradio. Sa Saletom sam se dogovorio da preskočim ovo takmičenje kako bih držao što više treninga u Partizanu.

Da li će doći do nastavka saradnje zavisi samo od Đorđevića. Rezultatima je pokazao da je veliki trener, pobednik, ima harizmu. Na usluzi sam mu uvek, ako me želi'', zaključio je Nikolić.

Podsetimo, naš nacionalni tim je uspešno startovao u kvalifikacijama, ostvario je dve pobede protiv Autrije i Gruzije, a naredni mečevi su na programu već u februaru.

Sa Nikolićem ili bez njega? Očigledno, Mutina želja nije sporna, od Saleta zavisi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
aleksbn
Wednesday, 10.01.2018
16:25

Nemoj, molim te, više nikad da to uradiš ponovo, daleko ti lepa kuća od Partizana! Ako ga voliš, voli ga sa što veće udaljenosti! Dođi na utakmicu kao gledalac, iskreno vjerujem da ćeš dobiti aplauz od publike.