Muta o svom odlasku, preprekama za Zagorca, ali i o porazu od Albe

Autor: Pavle Knežević
utorak 14.11.2017.
22:29
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana bio je ljut kao nikad od početka sezone. Kaže da nije problem da ode, a otkrio je i šta je kamen spoticanja za dolazak Zagorca.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Nikolić bio je vidno iznerviran posle večerašnjeg poraza od Albe, kaže da je ekipu stigao i umor. Otkrio je i šta je problem sa transferom Radeta Zagorca. Pitanja mu nije ni trebalo postavljati, iz njega je samo kuljalo.

"Nemam šta mnogo da kažem. Malo nas je stigao i umor, nismo večeras bili pravi. Čovek pomisli da je krenulo, malo je išlo bolje u ranijm utakmicama, a večeras ništa nije funkcionisalo.

Oni su nas skenirali dobro. Katastrofalna odbrana, ovo je najgora odbrana koju smo odigrali do sada. Oni su jedna od boljih ekipa, teško je očekivati da se nešto uradi u Evropi", rekao je Nikolić posle poraza.

Alba je večeras pobedila 96:80 u šestom kolu Evrokupa. Partizan je večeras posebno loše igrao odbranu.

"Generalno svi loše igraju odbranu, oni nisu obučeni da igraju odbranu. Drugo, kad se nešto dogovorimo na sastancima, mi se dogovorim da branimo na jedan način, uopšte nije bila koncepcija da se tako igra odbrana.

Svi individualno igraju slabu odbranu, večeras je bilo kao na početku. Ima mnogo njih koji slabo igraju odbranu, i zbog neiskustva i mladosti i visine…nemaju stav. To treba da se uči, da se uhodu rešava. Za to su potrebne godine
", rekao je on.

Pred kraj meča se čulo iz publike i "Muto, odlazi".

"Uopšte nisam ja problem, ja sam ovu ekipu pravio da je ne vraćam u nazad. Očigledno je da nismo za Evropu. Oni su neiskusni. Ja drukčije ne mogu, uopšte ja nisam problem da odem. Neka dođe neko drugi", rekao je Nikolić.

Partizan je večeras bio slab na oba kraja terena, a to se videlo i pri izvođenju auta, sa kojim je imao mnogo teškoća.

"Oni zovu samo jedan aut, a mi imamo dosta auta, obrukali smo se par puta. To je sve do igrača, do kretnje, ne pravimo blokade, ne demarkiramo se. To su sve dečije bolesti. Ni ovi stariji nemaju iskustva. Gde su oni igrali, da vas pitam? Oni su bili ’bek-apovi’ a sad očekujemo da budu nosioci? Svi oni imaju minutažu, imaju poverenje.

Zato sam se opredelio da igramo za koš više, jer ne možemo da igramo tu tvrdu odbranu. Možda će da se poboljša? Mi smo igrali dobro i protiv Mege i protiv Cibone, ali se to poremetilo. Poremetio nas je centar, nespreman je, ne može da trči, ne igra pet minuta u kontinuitetu. Bore se igrači
", rekao je Nikolić.

Novinari su primetili da je publika negodovala kada je menjao Marka Pecarskog.

"Ne može Pecarski da igra, puko je. Igra Evropu po 20 minuta dete 2000. godište, pa mora da se odmori. Ne menjam ga ja što je pogrešio, ja mu dajem blanko da igra, ali ne može da trči on tako dugo. Što bih ga ja menjao? Ja bih najviše voleo da on igra stalno, uvek dajem šansu mladima, kao uvek što sam davao tokom karijere", rekao je Nikolić.

Saga oko dolaska Radeta Zagorca i dalje traje, a trener je otkrio šta je kamen spoticanja.

"Ja bih voleo da ga dovedemo, a njegov menadžer traži 20-30 hiljada evra. Mi nemamo toliko novca. Nikoga tu pare ne interesuju, što ga ne bismo doveli? Dobar momak, voli Partizan, svaka čast, neka dođe.

Mi imamo određeni budžet, znate koji su naši problemi. Ja ga poštujem. Malo sam uzeo to breme u nezgodnom trenutku za Partizan, ali sam hteo nešto da napravim. Ja sam uvek pravio ekipu kad pravim od naših domaćih najjaču, pa onda da vidimo šta nam treba. Ali, domaćih igrača nema
", rekao je Nikolić.

Da li su želje navijača veće od realnih mogućnosti?

"Naravno da su veće, sigurno da su veće. Partizan je veliki klub i vole navijači da Partizan pobeđuje, ali možda nije realno. Borimo se, pokušavamo", rekao je trener.

Trener Albe Aito Garsija bio je kratak i koncizan.

"Utisak mi je da smo igrali neujednačeno. Nekada dobro, a nekada ne dobro, bez intenziteta i koncentracije, ali ipak više od Partizana. Na kraju sam zadovoljan pobedom, jer nam daje više šansi da se plasiramo u sledeću rundu", rekao je iskusni Španac. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 15.11.2017
13:29

Dragi Muto, nadam se da si o odlasku govorio u afektu i da ćeš ostati. Posle kiše sunce. Strpljenja. Uvežbavaj brzu, najbržu igru, sa što bližim presingom... Igraj što više sa dve četvorke. Moraš joj neku brzu četvorku imati za to...

avatar
Lav
Wednesday, 15.11.2017
10:54

Fali ovde jos po neki sponzor, vidim ja...

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.11.2017
16:18

Nemaju vise mesta na dresu, to je problem sad....

avatar
gmarkovic
Wednesday, 15.11.2017
00:23

Nema Partizan 20-30000?? Hahaha...

avatar
DR DRE
Wednesday, 15.11.2017
11:15
avatar
Partibrejker
Wednesday, 15.11.2017
12:34

Mesecno.A sezona traje jos 6-7 meseci.Znaci ugovor vredan od 120 do 210 hiljada,a toliko nema.

avatar
Pipo Inzagi
Wednesday, 15.11.2017
00:09

I ovaj zove igrače da dođu da igraju bez para,iz ljubavi...šta ti je navika...

avatar
babaroga
Tuesday, 14.11.2017
23:53

Hm, ipak neko laze. Muta kaze pare su problem, Zagorac kaze pare nisu problem. A taman sam se bio ponadao:(

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 14.11.2017
23:46

I Dusko je gubio 20 razlike, ali nikada nije svaljivao krivicu na igrace, uvek ih je branio pred novinarima. Muto razmisli o tome.

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.11.2017
00:14

Gubio je taj i po 30 pa i jace... i nije krivio igrace, nego mu sve zivo okolo bilo krivo, naravno uvek sudije, pa jos sto izgovora, pa Zvezda uvek itd, konferencije cirkus...a na igrace nije svaljivao krivicu, vec je samo nezno spustao rucice na vrat po nekog igraca, gospodin covek 😂 😂 😂

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 15.11.2017
13:21

I na tog na kog je spustao rucicu je postao najbolji igrac EL i naplaceniji ruki u istoriji NBA

avatar
gmarkovic
Tuesday, 14.11.2017
23:41

Hahaha...oslonac domaci igraci. Jedino ako je mislio na Gosa, Milera i Samarda...😂 Muto, Muto...sve je ovo normalno...

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.11.2017
00:18

Pazi sto je dao malo minutaze Peci, cisto da se kaze i ponovi ona poznata -"je l znate vi koliko mali Peca ima godina? " -Prste alibi izgovori na sve strane :)))

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Tuesday, 14.11.2017
23:34

Otisao je Vasovic posle dugih sest godina, otici ces i ti vrlo brzo ako se pita neko ko voli klub. Sad valjda vidis i sam kako nam je, a nije ti bilo tesko da pricas kako kod nas teku med i mleko, kako smo mi navodno zlatom i smaragdima optoceni i sve je kod nas od svile i kadife, bruko...

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.11.2017
00:22

Vi ste jedini klub na svetu koji ne moze da prezivi bez manje novaca od barem 2 meleona po sezoni, jadni vi....Ne dobijate nista od dr sponzora, samo na dresu nema vise mesta, i samo 2 milke na osnovu nicega se svake god dobije, samo....

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.11.2017
18:39

Vi se sine bojite posta od ponovo 31-32god, razumemo vas :)))

avatar
36 Dado
Wednesday, 15.11.2017
17:05

Ma ko se to nama trese...bojis se ponovo posta od 14 godina😂😂😂