Muta o svom odlasku, preprekama za Zagorca, ali i o porazu od Albe

  • Autor: Pavle Knežević

  • 14. novembar 2017.

  • 22:29

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Partizana bio je ljut kao nikad od početka sezone. Kaže da nije problem da ode, a otkrio je i šta je kamen spoticanja za dolazak Zagorca.

Muta o svom odlasku, preprekama za Zagorca, ali i o porazu od Albe
Foto: Beta/Branislav Božić/Ev
Trener Partizana Miroslav Nikolić bio je vidno iznerviran posle večerašnjeg poraza od Albe, kaže da je ekipu stigao i umor. Otkrio je i šta je problem sa transferom Radeta Zagorca. Pitanja mu nije ni trebalo postavljati, iz njega je samo kuljalo.

"Nemam šta mnogo da kažem. Malo nas je stigao i umor, nismo večeras bili pravi. Čovek pomisli da je krenulo, malo je išlo bolje u ranijm utakmicama, a večeras ništa nije funkcionisalo.

Oni su nas skenirali dobro. Katastrofalna odbrana, ovo je najgora odbrana koju smo odigrali do sada. Oni su jedna od boljih ekipa, teško je očekivati da se nešto uradi u Evropi", rekao je Nikolić posle poraza.

Alba je večeras pobedila 96:80 u šestom kolu Evrokupa. Partizan je večeras posebno loše igrao odbranu.

"Generalno svi loše igraju odbranu, oni nisu obučeni da igraju odbranu. Drugo, kad se nešto dogovorimo na sastancima, mi se dogovorim da branimo na jedan način, uopšte nije bila koncepcija da se tako igra odbrana.

Svi individualno igraju slabu odbranu, večeras je bilo kao na početku. Ima mnogo njih koji slabo igraju odbranu, i zbog neiskustva i mladosti i visine…nemaju stav. To treba da se uči, da se uhodu rešava. Za to su potrebne godine
", rekao je on.

Pred kraj meča se čulo iz publike i "Muto, odlazi".

"Uopšte nisam ja problem, ja sam ovu ekipu pravio da je ne vraćam u nazad. Očigledno je da nismo za Evropu. Oni su neiskusni. Ja drukčije ne mogu, uopšte ja nisam problem da odem. Neka dođe neko drugi", rekao je Nikolić.

Partizan je večeras bio slab na oba kraja terena, a to se videlo i pri izvođenju auta, sa kojim je imao mnogo teškoća.

"Oni zovu samo jedan aut, a mi imamo dosta auta, obrukali smo se par puta. To je sve do igrača, do kretnje, ne pravimo blokade, ne demarkiramo se. To su sve dečije bolesti. Ni ovi stariji nemaju iskustva. Gde su oni igrali, da vas pitam? Oni su bili ’bek-apovi’ a sad očekujemo da budu nosioci? Svi oni imaju minutažu, imaju poverenje.

Zato sam se opredelio da igramo za koš više, jer ne možemo da igramo tu tvrdu odbranu. Možda će da se poboljša? Mi smo igrali dobro i protiv Mege i protiv Cibone, ali se to poremetilo. Poremetio nas je centar, nespreman je, ne može da trči, ne igra pet minuta u kontinuitetu. Bore se igrači
", rekao je Nikolić.

Novinari su primetili da je publika negodovala kada je menjao Marka Pecarskog.

"Ne može Pecarski da igra, puko je. Igra Evropu po 20 minuta dete 2000. godište, pa mora da se odmori. Ne menjam ga ja što je pogrešio, ja mu dajem blanko da igra, ali ne može da trči on tako dugo. Što bih ga ja menjao? Ja bih najviše voleo da on igra stalno, uvek dajem šansu mladima, kao uvek što sam davao tokom karijere", rekao je Nikolić.

Saga oko dolaska Radeta Zagorca i dalje traje, a trener je otkrio šta je kamen spoticanja.

"Ja bih voleo da ga dovedemo, a njegov menadžer traži 20-30 hiljada evra. Mi nemamo toliko novca. Nikoga tu pare ne interesuju, što ga ne bismo doveli? Dobar momak, voli Partizan, svaka čast, neka dođe.

Mi imamo određeni budžet, znate koji su naši problemi. Ja ga poštujem. Malo sam uzeo to breme u nezgodnom trenutku za Partizan, ali sam hteo nešto da napravim. Ja sam uvek pravio ekipu kad pravim od naših domaćih najjaču, pa onda da vidimo šta nam treba. Ali, domaćih igrača nema
", rekao je Nikolić.

Da li su želje navijača veće od realnih mogućnosti?

"Naravno da su veće, sigurno da su veće. Partizan je veliki klub i vole navijači da Partizan pobeđuje, ali možda nije realno. Borimo se, pokušavamo", rekao je trener.

Trener Albe Aito Garsija bio je kratak i koncizan.

"Utisak mi je da smo igrali neujednačeno. Nekada dobro, a nekada ne dobro, bez intenziteta i koncentracije, ali ipak više od Partizana. Na kraju sam zadovoljan pobedom, jer nam daje više šansi da se plasiramo u sledeću rundu", rekao je iskusni Španac. 
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari