Muta o povicima publike: "Teško mi je, nisam to zaslužio"

Autor: Pavle Knežević
subota 09.12.2017.
21:19
Izvor: Sportske.net

"Muta" Nikolić progovorio je i o povicima iz publike, a rekao je da poraz od Cedevite ne smatra "kiksom".

aba-liga.com/Partizan NIS
aba-liga.com/Partizan NIS

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Nikolić priznao je da ne voli da čuje skandiranja publike "Muto, odlazi", a ocenio je da poraz od Cedevite nije "kiks".

"Jako loše. I ja sam neki Partizanovac. Mislim da nisam to zaslužio", odgovorio je Nikolić na pitanje kako se oseća kad mu se zviždi sa tribine.

Cedevita je večeras u Beogradu pobedila sa 92:82.

"Za mene lično, ovaj poraz uopšte nije kiks. Jesmo slabo igrali, u odlučujućim momentima zakazali u odbrani, a primili smo 15 trojki od ekipe koja igra Evroligu. Crvena zvezda, Cedevita, Budućnost su najjači timovi u ligi. Borili smo se koliko smo mogli. Ostavile su traga povrede. Imali smo priključak na nerešeno. Nismo pogodili, solirali smo. Oni su davali trojke sa osam metara, bilo je i preko ruke. Od toga nema odbrane", analizirao je trener.

Šta sad?

"Ostaje nam da dalje radimo i da izvučemo pouke iz ove utakmice. Hteli smo da pobedimo, kao što smo hteli i Budućnost. Partizan u svakoj utakmici ide na pobedu. Razlika je u kvalitetu igrača, gospodo", rekao je Nikolić.

Novinari su primetili da Partizan u poslednjih devet utakmica ima samo jednu pobedu, odnosno samo jednu u poslednjih pet u ABA ligi. Novinari su ocenili da Partizan ne može da gubi toliko u seriji.

"Vidite da može. Imali smo dosta problema što se tiče igrača. Nismo 14 dana trenirali kako treba, imali smo sedam-osam povređenih, dok je Vanja Marinković u reprezentaciji. I sad se povredio, a prošlu utakmicu Gos. Ne mogu da koristim Veličkovića. Ostali svi nešto povređeni, to nas je stiglo sve", rekao je Nikolić.

Da li ste zadovoljni energijom ekipe pri rezultatu 71:71?

"Imali smo tu otvoreni šut. Jedini koji su redovno trenirali su Stevanović i Gavrilović, svi su imali neke pauze. Stevanović nije dao trojku iz ćoška, pa smo pravili glupe greške. Videli ste kako to profi ekipe rade, mislim tu na Cedevitu. Mi nismo imali protok lopte", objasnio je trener.

Kako ste zadovoljni igrom Stevanovića?

"Da ne ponavljam svoju priču, imamo devet igrača koji nisu nikad igrali ABA ligu. On ima 21 godinu, talenat jeste, ali treba ga sačekati malo, da skupi još više iskustva. Imamo i igrače koji su dolazili iz povreda. Recimo, Aranitović dve godine nije igrao nigde. Ja bih najviše voleo da oni igraju odlično. Nemamo iskustva za ABA ligu, kamoli za Evropu", rekao je trener.

Šta je sa Pecarskim?

"Pecarski ne može da se snađe sa ovim ekipama sa brzim četvorkama i bržim ekipama. On ima 17 godina. On će biti igrač za dve godine. Treba i on da se potrudi, da na treningu zasluži minutažu, a ne da mu je neko poklanja", kazao je trener Partizana.

Ima li opasnosti da ekipa postane malodušna posle ovoliko poraza?

"Oni daju maksimum i na treningu, kad treniraju svi. Juče nam je trening bio fenomenalan. Na treningu bolje igramo nego na utakmicama", kazao je Muta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ribar sa Save
Sunday, 10.12.2017
14:51

Ja ne znam sta mi hoćemo. Cedevita je jak i skup protivnik. Ovo su naše realne mogućnosti i to je to. Kako kažemo komsijama u fudbalu da se od stare slave ne živi tako i mi moramo zasukati rukave istrpiti dve tri osrednje sezone i onda na nekadašnji kolosek

avatar
svojnasvome
Sunday, 10.12.2017
12:34

Pojacanja bre koja se na celu sa predsednikom obećavaju vec duze vremeeeeee

avatar
JovanChe
Sunday, 10.12.2017
11:04

I Pera Božić je bio jedan od najomiljenijih igrača, pa je oteran i nije se bunio. Sramota je ovakvo pravdanje, ali ljudi kad ostare promene se, teško im je da shvate da je vreme za penziju.nČanak ili Miloje pa da vidimo da li može bolje od 5 pobeda u 11 utakmica.

avatar
barbaroga
Sunday, 10.12.2017
09:52

Muto, nisi ti vise da vodis vrhunske timove, mislim, nisam siguran da li si bio i pre jer da jesi napravio bi neku inostranu karijeru. Dobar si za pravljenje atmosfere u reprezentaciji i tu bi trebao da se zaustavis. Sve tvoje ekipe igraju run'n'gun kosarku, sa vrlo losom odbranom, da postavis takvu igru ne trebas biti neki vrhunski trener ali trebas da imas tamo nekog Karija i Tompsona, sto ti realno nemas u Partizanu.

avatar
mm20
Sunday, 10.12.2017
01:20

Pa daj vise, umori sa opravdanjima, jeste los Partizan, al ne bas toliko.

avatar
babaroga
Saturday, 09.12.2017
23:37

Nisi. Ali izgleda da se od minulog rada ne zivi. Brzo zaboravili kako si im prodao BFC...

avatar
Maximovic
Saturday, 09.12.2017
23:24

Ja ne znam zasta njega krive. Pa Partizan ima toliko limitiranih igraca da jednostavno nemoze bolje. Ja tvrdim da ni Vujosevic u periodu one dominacije kad je izvlacio maksimum iz igraca od ovih nebi stvorio nista. Pola njih u ovom timu su veciti talenti koji su samo nazadovali. Nije da ovo pricam da bi branio Mutu ali jednostavno bolje se nije ni ocekivalo od ovog kadra. Da bi tim funkcionisao nama trebaju 4 vrhunska stranca sa ovim nasim vecitim talentima a da bi tim igrao dobru kosarku nama treba I 6 stranaca sa bar 2 igraca nacionalnog kalibra.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 09.12.2017
22:29

Cuj od toga nema odbrane,pa odakle sutiraju Kari i Klej i iz kojih pozicija pa ih opet neki sacuvaju.

avatar
Dača
Sunday, 10.12.2017
03:45

Muta je postao kao Đukić - majstor izgovora i opravdanja. Ekipa im se blamira na terenu/parketu a oni kažu kako nisu oni krivi.