Muta: "Izgubili smo jako važnu utakmicu"

Autor: Pavle Knežević
subota 30.09.2017.
14:56
Izvor: Sportske.net

Trener je u analizi otkrio i ko je igrao povređen, čime je zadovoljan i zašto Pecarski nije igrao više.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Nikolić ocenio je da je njegov tim izgubio "jako važnu" utakmicu protiv MZT-a na početku Jadranske lige, ali i da ima mnogo prostora za napredak u timu.

Partizan je vodio protiv MZT-a, a onda je u drugom poluvremenu pao, dopustio preokret i na kraju izgubio 92:89 u neizvesnoj završnici. Nikolić je za Sportske dan posle analizirao tu završnicu.

"Slabije smo odigrali u odbrani, nismo preuzeli 'pik', njihova četvorka (Boris Trajkoviski) je ostao sam, ubacio trojke. Dopustili smo mnogo lakih poena, brzo smo šutnuli one trojke. Bezvez, trebalo je na dvojku da idemo, bilo je još vremena na tri razlike. Treba reći da su stranci odigrali jako slabo u drugom poluvremenu. Solirali su, nisu razigravali ekipu, a dovedeni su da razigravaju. Izgubili smo jako važnu utakmicu", rekao je Nikolić.

Partizan je u prvom poluvremenu delovao jako dobro i imao je i 10 razlike.

"Videlo se tokom jednog dela igre da ima malo pomaka. Lopta je išla i saradnja među igračima je bila dobra, išao je ekstra pas. Vodili smo, ali smo to lako ispustili. Ima dosta prostora za napredak. Treba da se radi, ali nemamo vremena, ovih mesec dana smo u programu, bićemo više u avionu nego na treninzima", rekao je Nikolić.

Popularni "Muta" je pred početak najavljivao da će razigravati mlade, ali je 17-godišnji Marko Pecarski odigrao samo tri minuta.

"Nije ovo bila utakmica za Pecarskog. Odmah su na napali na 'lou postu', napravio je koš i dodatno bacanje, a u odbrani nisam imao gde da ga stavim", rekao je Nikolić.

Najveći problemi Partizana su u reketu, sa čime se trener složio.

"Treba reći da je Šalić protiv Fenerbahčea slomio prst, ali ga je bandažirao i tražio da igra. Tomić je imao stomačne probleme i nije ni trebalo da se koristi. Zato je Veličković igrao duže i na kraju malo pao. Videćemo šta će biti sa centrom, videćemo šta će biti sa Kembelom, i on izlazi iz povrede", rekao je Nikolić.

Partizan u drugom kolu gostuje Mornaru u Baru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke