Muta iskren: "Nema šta, nadigrali su nas skroz"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 06.11.2017.
23:52
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana priznaje da je Zvezda bila bolja, ali je branio svoju odluku o mladima.

aba-liga.com/Cibona/Željko Bakšaj & Gordan Laušić
aba-liga.com/Cibona/Željko Bakšaj & Gordan Laušić

Povezane vesti

Trener Partizana Miroslav Nikolić priznao je da je Crvena zvezda bila bolja u večerašnjem derbiju. Mladima mora da daje minute.

"Nema šta, nadigrali su nas skroz. Bili su bolji u svim elementima igre. Mi nismo ispoštovali ni 20 odsto dogovora u odbrani", kratko i jasno kaže popularni Muta.

Zvezda je večeras pobedila 100:84. Nikolić veruje da je deo poraza uslovljen i "glavom".

"Nismo mogli u prvom poluvremenu da branimo kontranapad. To je samo do glave. Rekao sam im da borbenost i emocije neće faliti, ali da imamo hladnu glavu. Zvezda ima dobru igru, igra Evroligu. Držali su nam predavanje celu utakmicu. Čakarević se povredio. A drugo, šta ćemo, igraju mladi, klopaju minutažu.

Oni su i zeleni za ovakve derbije. Naš centar se nije uklopio, stigli na šest razlike, a on je grešio u 'pik en popu'. On fizički nije spreman da odigra duže. Nismo imali ni koncentracije, bolje su odigrali
", rekao je Nikolić.

Trener je rekao da njegovom timu preostaje da radi i popravlja igru.

"Možda smo im (igračima) dali previše informacija? Dali smo im četiri-pet, a ova generacija možda ne može ni dve da primi", rekao je trener.

Kada se lomio meč, najboljeg igrača utakmice Milka Bjelicu branio je 17-godišnji Marko Pecarski. Da li je to bila greška?

"Nije to greška. On je mlad igrač i oni moraju da se trpe, a to moram ja da iznesem na svojim leđima. Moram da mu nađem minutažu. Mora da igra. To je bio naš koncept. Lako sam ja mogao da ga zakucam na klupu, ali nek se vežba, neka vidi da je kriv. On će biti dobar igrač, ali treba da prođe dečije boginje. On ne igra odbranu kad se pogleda, mora da se igra odbrana", rekao je Nikolić.

Trener nije krio da je njegov tim podbacio.

"Jesu, naravno. Jednostavno je to, svi znate košarku. Mi smo solirali, a oni su igrali timski. Imali su pas više, protok je kod njih bio mnogo bolji. A mi nismo igrali organizovano kako smo mislili. Vanja me više iznenadio nego ovo drugo. Niko tu nije nešto odigrao. Zvezda ne može da se dobije sa četiri igrača koji su podbacili", rekao je Nikolić.

Marko Pecarski je bio kratak.

"Veliko iskustvo je moj prvi derbi. Ne možemo da budemo zadovoljni napom igrom, primili smo 100 poena. Izvući ćemo pouke. Ne smemo da padamo, imamo u sredu Lokomotivu, moramo što pre da zaboravimo ovu utakmicu i okrenemo se sledećoj", rekao je on.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 07.11.2017
18:51

Na konferenciji za stampu posle derbija:nn- Novinari: Pa dobro bre muto kako to opet Partizan primio 100 poena?n- Muta odgovara: Sta se cudite sve je to normalno! n:)

avatar
Miso Gajic
Tuesday, 07.11.2017
14:13

Treba biti iskren i reći da je Zvezda već neko vrijeme daleko iznad Partizana. Muta je pre svega sportista , pedagog i na kraju iskren i pošten i samo rekao istinu. Za sada tako stoje stvari.

avatar
DR DRE
Tuesday, 07.11.2017
09:44

Neprikladne reci ili fraze:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

avatar
DR DRE
Tuesday, 07.11.2017
09:05
avatar
36 Dado
Tuesday, 07.11.2017
08:00

Za njih smo bili i ostali institucija najtrofejniji!!!118-77 ; 7-1😂😂😂

avatar
Nemanja Vidiiic No1
Tuesday, 07.11.2017
13:16

Vrati se jos u proslost samo to ti je ostalo,sadasnjost je surova 😁

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 07.11.2017
01:41

Secam se nasih pobeda u ABA ligi u vremenu kad Partizan igrao Evroligu, i uvek kad je bilo vaznije Partizan je dobijao, e bas tako mi lici Zvezda sada, jaka, sigurna, ali i mesta za napredak i organizovanost. Cujem Alimpijevica kako odbrana nije bas igrala kako treba pa rekao ta linija ide cas gore cas dole, a sta pa ti radis duso, ajde popravi to vec jednom. Partizan, izgleda nemocno, malo i plasljivo a najvise bezkrvno, pa ovaj Marinkovic ko da se podiagao iz mrtvih, Andric tek treba da proba neki drugi sport, Salic, Gavrilovic, Tomic, ma da ne nabrajam vise nemam komentar. Gos, i ona druga dvojica igraju za sebe i tacka. E ne moze ovo ovako, a Muta kao da je pao sa Marsa, pa covece jeli ti treniras te ljude, pa ako smem pitati sta radite na treninzima, kazes 20 posto dogovorenog je ispunjeno, pa u cemu je problem, da li je to zato sto su igraci limitirani pa ne umeju to da ispune, ili ti ne mozes lepo da im objasnis sta sve kako???? Dosta bre sale uozbiljite se malo, pa ti imas 5 puta bolju nego sto je Dzile imao prosle godine, meni izgleda da sad gore igrate nego prosle godine. Ajde stisnite zube i kako znate i umete pobedite Megu, inace Lokomotivu ne forsitraj bez veze, da ne padnete u depresiji.

avatar
MARCO NICO
Tuesday, 07.11.2017
01:16

Samo vi i dalje pristajte na odlaganje utakmice da bi se oni vise odmorili, a mi imali manje vremena za sledecu, samo neka u klubu i dalje svecano i ponosno obitavaju i parazitiraju ona dvojica, svetla perspektiva nas ceka za tamo negde tri do cetiri godine, a i to ako nas posluzi sreca!!!

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 07.11.2017
12:26

Rekao je jednom vas crnogorski alhemicar, osvojice I Zvezda neku titulu. Za 5 godina. Sve vam se vraca zbog njega I tako ce biti veoma dugo.

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 07.11.2017
19:22

Zasto komentarises sa vise naloga I sam sebi dajes pluseve ? Nisam se upecao nigde, to je cinjenica. Ukoliko se neko ne umesa iz vrha, vi narednih deset godina nista necete da osvojite.

avatar
36 Dado
Tuesday, 07.11.2017
14:23

Najtrofejniji i evropski Šampion 1992!!118-77 i 7-1 dovidjenja bojlere

avatar
DR DRE
Tuesday, 07.11.2017
13:21

Znao sam da cu vas odmah podsetiti na tu izjavu, zato namerno i nisam napisao pet:-) Kako se samo pecas na bucku, neverovatno.

avatar
INTERnacionalist
Tuesday, 07.11.2017
01:09

..razlika izmedju Mute i Duleta Vujosevica,ovaj drugi bi odmah udario na sudije,savez,Čovića,vlaznost vazduga,bukovi parket,kuvara sto im nije dobro prokuvao pasulj pa su se nadimali,semafor..

avatar
Балша Николић
Tuesday, 07.11.2017
12:55

Drzi se ti Intera, strucnjak.

avatar
MARCO NICO
Tuesday, 07.11.2017
01:06

Uspela je Rendalova zaseda, samo tako reci i sve si objasnio:-D

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 07.11.2017
00:54

U pocetku su mnogo lose krenuli, pa onda naglo popustili 😂 😂 😂