Mundobasket - Preokreti, drama i pobeda Australije nad Litvanijom

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 05.09.2019.
15:22
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč, "Kenguri" istakli kandidaturu za medalju.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaši Australije upisali su i treći trijumf na Mundobasketu u Kini i bez poraza idu u drugu fazu takmičenja, ovoga puta su nakon velike borbe bili bolji od Litvanije sa 87:82.

Australijanci su sjajno otvorili meč, raspoloženi su bili Delavedova, Bejns i Lendejl, te su stekli osam poena prednosti nakon uvodnih 10 minuta.

U drugom kvartalu nešto veća borba, ali su Lendejl i Bejns nastavili sa dobrom igrom, te "Kenguri" na poluvreme odlaze sa 11 poena prednosti.

Počeli su polako Litvanci da se vraćaju u meč u trećoj deonici, spustili su deficit na osam poena.

Odlična serija Litvanije na startu poslednje deonice, Australijanci su se mučili u napadu, skoro pola deonice nisu uspeli da upišu nijedan poen, te je došlo do preokreta.

Litvanija je povela, u finišu se igralo koš za koš, preuzeo je potom stvari u svoje ruke bek San Antonio Sparsa Peti Mils, Australijanci su došli do novog vođstva, nakon njegove trojke stekli su pet poena prednosti na 32 sekunde do kraja susreta.

Sve je postalo jasno nakon nesportske lične greške koju je na 18 sekundi do kraja zaradio Sabonis, "Kenguri" su ostali perfektni.

Ove dve selekcije idu dalje, Australija ima prednost, a u novoformiranoj grupi će igrati sa selekcijama Francuske i Dominikanske republike.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu Peti Mils sa 23 poena, pratio ga je odlični Bejns sa 21 poenom i 13 skokova, 11 poena dodao je Nik Kej, dok su po 10 ubacili Delavedova i bivši centar Partizana Džok Lendejl.

Kod Litvanaca 19 poena Grigonisa, 15 je dodao Lekavičijus, dok je 12 ubacio Sabonis.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke