Mundobasket - Nova drama, Litvanija bez medalje, imamo još dva učesnika četvrtfinala!

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.09.2019.
15:59
Izvor: Sportske.net

Vratili su se Litvanci u finišu, ali nisu uspeli da slome Francuze.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Francuske nastavila je trijumfalan niz u Kini, četvrtu pobedu u nizu upisali su protiv selekcije Litvanije, rezultatom 78:75

Tim trijumfom, obezbedili su sebi, ali i Australiji, plasman u četvrtfinale, a pritom su Litvance izbacili iz borbe za medalje.

Furnije je sjajno otvorio meč, prednost "Trikolora" je rasla iz minuta u minut, nakon 10 minuta vodili su sa 26:14.

Litvanija je u drugom kvartalu uspela da im isparira, ali to je bilo dovoljno samo da se deficit smanji za dva poena pred odlazak na odmor.

U trećem kvartalu slična slika, igralo se veoma tvrdo, Francuska u odlučujuću deonicu ulazi sa +11.

Ipak, nisu se predali Litvanci, čvrstom i pametnom igrom vraćaju se u meč, dolaze i do preokreta, nakon trojke Lekavičijusa na 4:27 do kraja susreta.

Igralo se koš za koš, obe selekcije su se strašno borile za svaku loptu, problem za Litvance je bio što su rano izašli iz bonusa, dok je problem za Francuze bio što Gober nije dobro izvodio slobodna bacanja.

Na 30 sekundi do kraja Valančijunas sa linije penala dovodi Litvance na minus od samo pola koša, da bi u narednom napadu De Kolo dvojkom odlepio Francuze na +3.

Mačijulis je promašio šut za tri poena u finišu, Sabonis nije uspeo da ga popravi, puleni Vensana Kolea su slavili i izborili plasman u četvrtfinale.

Pobednički sastav predvodio je Evan Furnije sa 24 poena, tri manje dodao je De kolo, dok je dvocifren sa 12 poena bio i Batum. Gober na ivici dabl-dabl sa devet poena i osam skokova.

Kod Litvanije 18 poena i osam skokova Valančijunasa, 12 je dodao Kalnijetis, po 10 poena upisali su Grigonis i Lekavičijus.

Francuska i Australija će se u međusobnom duelu boriti za prvom mesto u grupi, Litvanija i Dominikanska republika su završile takmičenje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke