Mundobasket (kval.) - Drama u Tbilisiju i pobeda Grčke za "Orlove"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.09.2018.
19:13
Izvor: Sportske.net

U okviru drugog kola, druge runde kvalifikacija za planetarnu smotru u košarci, odigrana su još tri susreta, jedan vrlo važan i za reprezentaciju Srbije.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

U okviru grupe L, u kojoj se nalazi i Srbija, Gruzija je u Tbilisiju dočekala Grčku.

Gosti su nakon velikog preokreta slavili i zadržali perfektan učinak, bilo je 85:86 (30:17, 19:21, 15:27, 21:21) u korist "Helena".


Rasturili su Gruzini goste u prvih 10 minuta, nisu uspeli Grci do poluvremena da se konsoliduju, te je domaćin nakon 20 minuta košarke imao 11 poena prednosti.

Ipak, Grci dolaze do velikog preokreta u trećoj deonici i na poslednju pauzu odlaze sa poenom viška.

Uspela je Gruzija da vrati prednost u poslednjoj deonici, bilo je 85:79 za domaćina na manje od minut do kraja.

A onda, serija Grčke, vezali su sedam poena, sačuvali koš na drugoj strani i na kraju upisali i osmi trijumf u kvalifikacijama.

Plasman "Helena" na planetarnu smotru se više ne dovodi u pitanje, dok su Grci napravili i uslugu Srbiji ovom pobedom, kako izabranici Aleksandra Đorđevića u večerašnji duel sa Estonijom ulaze sa trećeg mesta, poslednjeg koje vodi u Kinu i pobedom više od Gruzije.

Gruziju su predvodili Šengelija sa 22 poena i 13 skokova, kao i mladi centar Mege Bitadze i naturalizovani Met Džening sa po 17 postignutih poena. Dvocifren je bio i Šermadini sa 11 poena.

Kod Grka je blistao Nik Kalates sa 31 poenom i sedam asistencija, pratili su ga Papanikolau sa 15 poena i Slukas sa 14 poena i po osam asistencija i skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


U preostalim odigranim duelima, Francuska je lako izašla na kraj sa Finskom, bilo je 83:67 za izabranike Vensana Kolea u Monpeljeu.

Istakli su se Batum i Kaudi sa po 14 poena, pola koša manje dodao je bivši centar Zvezde Matijas Lesor (6sk), dok je dvocifren sa 11 poena bio i Lakom.

U Finskoj po 14 poena su upisali Koponen i Aleks Marfi, dok je 10 dodao Šon Haf.

Rusija je savladala Bugarsku u "Mitišči areni", bilo je 77:73 u korist "Baćuški".

Do pobede je Ruse predvodio Šved sa 22 poena, sedam skokova i pet asistencija, pratili su ga Karašev sa 13 poena i Antonov sa 10.

Kod Bugara 22 poena i 12 skokova Vezenkova, 14 je dodao Marinov, dok je 12 upisao Dimitar Dimitrov.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke