Mundobasket - "Kenguri" poslali Francusku na Amerikance, Turci izgubili od Novog Zelanda!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 09.09.2019.
16:02
Izvor: Sportske.net

Dosta uzbuđenja u još jednom danu u Kini.

EPA-EFE/JEROME FAVRE
EPA-EFE/JEROME FAVRE

Povezane vesti

Sjajan meč videli smo i Nanjingu gde je Australija savladala Francusku 100:98 i tako osigurala sebi duel sa drugoplasiranom ekipom u grupi u kojoj SAD suvereno vlada.

Nakon mnogo preokreta "kenguri" su uspeli da izbegnu duel sa "drim timom" zahvaljujući sjajno partiji Petija Milsa koji je ubacio 30 poena. Njega su pratili Džo Ingls sa 23 i Arno Bejns sa 21 poenom.

Imala je i Francuska raspoložene pojedince, blistali su Evan Furnije sa 31 poenom i Nando De Kolo sa 26 pogođenih koševa, ali to nije pomoglo "trikolorima" koji će se u četvrtfinalu sastati sa Amerikancima.

Što se tiče borbe za plasman, košarkaši Novog Zelanda pobedili su Tursku sa 102:101 i tako završili Mundobasket u Kini na trijumfalan način nakon eliminacije u drugoj rundi.

U veoma efikasnoj utakmici odlične košgeterske partije pružili su Osman sa 32, odnosno Mahmutoglu sa 27 poena, ali to nije pomoglo Turcima da izbegnu poraz iako su vodili praktično do poslednjih trenutaka meča.

Pobedu je ostvarila i Nemačka koja je bila bolja od Kanade 82:76. Istakao se Denis Šreder sa 21 poenom i 10 skokova, kao i Maksimilijan Kleber sa 20 pogođenih poena.

Ranije danas, Jordan je u neizvesnoj završnici savladao Senegal sa 79:77. Fantastićan meč odigrao je Den Taker sa 34 poena i 11 skokova, a dabl-dabl učinak ostvario je i Jusu Ndoje. Senegalac je upisao 22 poena i 11 skokova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke