Mundobasket 2019 (kostur) - Kako do četvrtfinala i šta je potrebno da izbegnemo "drim-tim"?

Autor: Nikola Miloradović
subota 16.03.2019.
13:27
Izvor: Sportske.net

Danas je obavljen žreb za prestojeću planetarnu smotru, Srbija je dobila rivale u prvoj fazi, ali i potencijalne rivale u nastavku takmičenja.

fiba.basketball/eurobasket/2017
fiba.basketball/eurobasket/2017

Povezane vesti

Selekcija Srbije dobila je rivale za prvu fazu Mundobasketa u Kini, to su selekcije Italije, Filipina i Angole i ove reprezentacije čine grupu D, koja će svoje mečeve igrati u Fosanu.

Poznat je i kostur za nastavak takmičenja, pa ako prođemo grupu D, što je više nego očekivano, ukrstićemo se sa grupom C u drugoj fazi, u kojoj za favorite slove Španija i Portoriko (tu su još Iran i Tunis).

Grupa I: Grupa A - Grupa B
Grupa J: Grupa C - Grupa D
Grupa K: Grupa E - Grupa F
Grupa L: Grupa G - Grupa H

Rezultati iz prve runde se prenose u drugu rundu.

Hipotetički gledano, ako uzmemo za favorite, pored naše reprezentacije, u grupi D selekciju Italije, novoformirana grupa J bi izgledala ovako:

Grupa J: Grupa C - Grupa D

Španija
Portoriko
Srbija
Italija


Dve najbolje selekcije iz novoformirane grupe plasiraće se u četvrtfinale, po kosturu koji možete videti u prilogu.

Mundobasket kostur

U slučaju da kao prvi izađemo iz grupe, sastaćemo se u četvrtfinalu sa drugoplasiranim iz grupe I, koju će činiti najbolji iz grupa A i B (favoriti su Poljska, Kina, Rusija i Argentina).

Kostur je takav da bi se kao prvoplasirani iz grupe J u četvrtfinalu susreli sa drugoplasiranim iz grupe I, ali da bi u polufinalu igrali sa pobednikom duela najboljeg tima grupe L (favoriti Francuska, Nemačka, Litvanija i Australija) i drugoplasiranog tima grupe K (favoriti SAD, Turska, Grčka, Brazil).

Utisak je da je SAD najbolja selekcija iz grupe K, pa bi je na taj način, u slučaju da kao najbolji izađemo iz grupe J, izbegli aktuelne svetske i olimpijske šampiona sve do eventualnog finala.

Ali, ako bi naša selekcija kao drugoplasirana izborila plasman u četvrtfinale iz grupe J, ušli bi u deo kostura gde se nalazi prvoplasirani iz grupe K, a za to mesto je apsolutni favorit selekcija SAD, pa bi u polufinalu mogli da se sretnemo sa aktuelnim prvacima sveta.

Dakle, zadatak za "Orlove" je da overe najpre prvo mesto u grupi D (Srbija, Italija, Angola, Filipini), pa onda i u novoformiranoj grupi J (favoriti Srbija, Italija, Španija, Portoriko), pa bi na taj način izbegli prvog favorita za zlato, selekciju SAD, sve do velikog finala, kako treba očekivati da NBA zvezde overe prvo mesto u grupi E, pa i u novoformiranoj grupi K.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
majstorceka
Saturday, 16.03.2019
14:58

Zasto lepo ne objasnite sve do kraja. Jel se prenose bodovi u novu grupu. Do sada nikad nije bio slucaj da se igra ponovo sa ekipom sa kojom prodjete grupu,, u nasem slucaju recimo Italija. Da nije to mozda sada slucaj, pa u novoj grupi opet igramo sa njima.

avatar
magister
Saturday, 16.03.2019
14:56

1. Da se svi - odazovu i da budu zdravi i nepovređeni;
2. Da budu naloženi da svaku utakmicu odigraju u transu, da ne bi bilo nekih iznenađenja (a biće ih na SP, ali da mi u tome ne učestvujemo);
3. Da, ako izađemo na megdan Amerija, daj bože u finalu, odigramo bez kompleksa, maskimalno, i snažno i duhovito. Što više asistencija - veće su šanse;

avatar
Znajsha
Saturday, 16.03.2019
14:51

Standardno.Znaci prepreke su Italij,Spanija,Argentina i Litvanija ili Australija.Sve stari znanci pitanje je forme u pravom momentu za sta smo mi dobri, malo srece i znanja sto ne bi trebalo da bude problem videvsi da ce Teo,Beli,Bobi odigrati na iskustvo i najverovatnije svoj poslednji turnir.Za zlato nam ne bi bili dovolji ni Nurkic,Dragic,B.Bogdanovic,Vucevic i Doncic zajedno.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 16.03.2019
14:38

Pa i taj "Dream team" mora nekad da izgubi.

avatar
BojanMC
Saturday, 16.03.2019
14:37

Samo da se svi odazovu i imacemo solidne sanse.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 16.03.2019
14:31

Nama i jeste cilj odbrana belog zlata za koje se na OI i SP bore svi ostali, zato i kazem da smo opet imali srece. Sve je u nasim rukama vise nego inace mada i to ''inace'' treba uzeti sa velikom dozom relativnosti Haha