Mučenje Cedevite sa Makedoncima, propade šansa Partizanu

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 24.02.2017.
21:35
Izvor: Sportske.net

Marko Arapović je junak pobede Cedevite, gosti su imali skoro 30 minuta prednost!

BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/Marin Susic/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Cedevita/Marin Susic/MO

Povezane vesti

Veoma interesantna utakmica između Cedevite i Karpoša danas u Zagrebu.

Gosti su imali prednost tokom većeg dela meča, Cedevita je igrala veoma slabo, ali je uključila motore sredinom drugog poluvremena i na kraju je slavila sa 81:77.

Gosti su imali prednost i od 9 poena u prvoj četvrtini, ekipu Dragana Nikolića predvodili su u tim trenucima Trajkovski i Labović.

U nastavku Cedevita dolazi do daha, čak su i poveli u drugoj četvrtini, ali se videlo i tada da u ekipi Veljka Mršića nešto ne funkcioniše dobro.

Nije prvi put ove sezone da se ekipa Cedevite muči sa ekipama iz donjeg dela tabele, u trećoj deonici su ponovo gubili sa 9 poena razlike, ali su imali furiozan završetak ove četvrtine.

Trojkom Krušlina su prišli na -1, da bi Arapović sa 6 vezanih poena doneo prednost Cedeviti.

Mnogi su očekivali da Cedevita pobegne na veću prednost u poslednjoj deonici, ali su gosti iz Makedonije držali priključak. Labović je postigao i šestu trojku za 76:75 na tri minuta do kraja, ušlo se u veoma zanimljivu završnicu.

Tamo su domaći igrači bili prisebniji, nakon trojke Krušlina za +4 gosti nisu uspeli da se vrate u igru.

Arapović 16 poena u Cedeviti, 14 je dodao Miro Bilan, dok je na drugoj strani najbolji bio Dragan Labović koji je postigao 27 poena (6/8 za tri). Mavra je imao 18 poena, ali je imao i 4 izgubljene lopte, jedna u veoma bitnom trenutku u poslednja dva minuta.

Pobedom je Cedevita još korak bliže drugom mestu. Ukoliko pobedi obe utakmice do kraja (gostovanje Olimpiji i FMP kod kuće), ekipa iz Zagreba će biti na drugom mestu). Sa druge strane, ekipa Partizana će čekati kiks Zagrepčana i pokušati da dobije sve tri utakmice do kraja regularnog dela ABA lige kako bi završio na drugom mestu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr_znate_koji
Saturday, 25.02.2017
09:08

Zvezdi nece biti lako sa Cedevitom u finalu, uhvatice oni zalet kad krene borba za trofej. Bez obzira koliko se cini da su trenutno u raspadu to je ekipa koja ima ozbiljan roster.

avatar
Aleksandar K
Saturday, 25.02.2017
07:51

Gde su oni koji kazu da Cedevita uzima aba ligu ima Zvezda da ih sve odere 20+ razlike i finale je Zvezda-Cedevita