Može li Zvezda da "utera dug" u Bambergu?

Autor: Boban Filipović
petak 23.02.2018.
13:04
Izvor: Sportske.net

Prvak Nemačke je dužnik crveno-belih jer je jesenas slavio u beogradskoj 'Areni', a predstojeći okršaj dolazi u lošem trenutku po oba tima.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

I jedini i drugi su ranjeni neuspehom u pokušaju da obrane trofej u nacionalnom kupu, tako da će večerašnja utakmica biti idealna prilika da se popravi taj utisak.

Uprava Brosea je posle eliminacije od Bajerna rešila da primeni šok terapiju, dugogodišnjem treneru Andrei Trinkijeriju je uručen otkaz, videćemo kako će se to odraziti na tim.

Domaćinu se daju veći izgledi za pobedu iako stoji lošije od Crvene zvezde mt:s na tabeli u ovom trenutku, a glavni razlozi za to su verovatno dve uzastopne pobede na domaćem terenu u Evroligi protiv ekipa iz gornjeg dela tabele, Žalgirisa i Panatinaikosa, te Zvezdina loša igra na strani u 2018. godini, kao i ishod prvog međusobnog okršaja ove sezone u Beogradu.

Ako se prisetimo tog duela od jesenas možemo da konstatujemo da je Bamberg tada bio ne bolji, nego manje loš rival. Bila je to prilično loša košarkaška predstava, daleko ispod evroligaškog nivoa, a i poseta je bila mlaka, što zbog neatraktivnosti rivala, što iz razloga što se istoga dana igrala fudbalska utakmica grupne faze Lige Evrope između Arsenala i Crvene zvezde u Londonu.

Brose Bamberg

U taboru crveno-belih su tada jedino Ročesti i Lesor odigrali pristojno u napadu (ne i u odbrani), tada se prvi put ove sezone videlo na delu koliko se oseća odsustvo Pere Antića, Brose je izašao kao pobednik na isksutvo, 30 postignutih poena u prvom kvatalu je bio jak zalog, Nemci su imali veći broj igrača sposobnih da pogode iz igre, Rubit je bio najefikasniji sa 15 poena.

 
Ipak, u odnosu na taj meč Zvezda je timski mnogo napredovala, ali su je sve vreme pratile velike oscilacije. Jedno je sigurno, ukoliko bude igrala odbranu kao na gostovanjima u 2018. godini, u Istanbulu, Tel Avivu i Vitoriji, u Bambergu nema čemu da se nada.

Utakmica počinje u 20:45h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke