Može li Zvezda bolje u Atini? Evo šta poručuju Alimpijević i Dobrić

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.11.2017.
14:28
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Nema vremena za tugovanje posle ubedljivog poraza od CSKA. Crveno-beli već otputovali u Grčku, na duel sa Olimpijakosom.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Šampion Srbije i ABA lige sinoć nije pružio očekivani otpor favorizovanim gostima iz Moskve, CSKA je slavio sa ''plus 26'', ali ako je za utehu, prilika da se popravi utisak je već sutra u Atini, gde Zvezda gostuje Olimpijakosu.

Naravno, biće to još jedan veoma težak izazov za ekipu Dušana Alimpijevića, ponovo će biti u ulozi autsajdera, ali navijači očekuju da se Zvezda ''isprsi'' pred favorizovanom ''braćom'', pa šta bude.

Jedan od Zvezdinih aduta biće i Ognjen Dobrić koji smatra da u ovakvom NBA ritmu, ekipa što pre treba da zaboravi poraz protiv CSKA i fokusira se na naredne izazove:

''Treba da 'očistimo' glavu i zaboravimo prethodnu utakmicu što pre, i pripremimo se za Olimpijakos što bolje. Istina, nemamo mnogo vremena do naredne utakmice, samo dan i po, ali daćemo sve od sebe, odradićemo nekoliko treninga u Atini, kroz koje ćemo pokušati i da se osvežimo i pripremimo. 

Stručni štab sa svoje strane, takođe daje sve od sebe da spremni dočekamo tu utakmicu. Svaki meč u Evroligi, bez obzira na ishod, bili to pobeda ili poraz, donosi neko novo iskustvo i za nas kao igrače, ali i zajedno kao tim", poručuje Dobrić.

Slično razmišlja i trener Dušan Alimpijević, koji očekuje mnogo bolju Zvezdu sutra u Atini.

''Jutro posle jedne slabe partije, mi jednostavno nemamo vremena da ulazimo u neke preduboke analize, ostavićemo to za Atinu, a ujedno ćemo se pripremati i za utakmicu protiv Olimpijakosa, ekipe koja je dobila u sredu Fenerbahče u gostima.

To je tim, a to sam već nekoliko puta naglasio, koji je uz pomenuti Fenerbahče i CSKA glavni kandidat za odlazak na Fajnal For i osvajanje trofeja. To je za nas otežavajuća okolnost, sada su puni samopouzdanja posle ovakve pobede, dočekuju nas i žele normalno da nastave svoj niz. 

Mi za početak, moramo da uz dosta truda, damo sve od sebe i odigramo jednu mnogo bolju utakmicu od one koju smo odigrali protiv CSKA'', zaključio je Alimpijević.

Meč Olimpijakos – Crvena zvezda mts igra se u petak od 20 časova u dvorani ''Mira i Prijateljstva''.

Kako se navodi na klupskom sajtu, crveno-bela ekspedicija već u subotu pravo iz Atine putuje za Zagreb, odakle će dalje autobusom produžiti za Zadar gde ih u ponedeljak od 18 sati očekuje utakmica 9. kola ABA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikolaBuki
Thursday, 16.11.2017
20:17

Dobric bi mogao malo manje da prica i malo vise da pokaze nesto na rerenu

avatar
Korner-Pixi-G000000L
Thursday, 16.11.2017
18:56

Moze Zvezda mnogo bolje, ali bez Alimpijevica jer sa njim Zvezda nema odbranu.

avatar
Old_school
Thursday, 16.11.2017
17:46

Pa gore definitivno ne mozemo. Ni kao tim, a ni vas dvojica kao pojedinci. Iskoristite utakmicu sa Olijem, koju cemo svakako izgubiti, da pokazete ponos i popravite tu odbranu.

avatar
Thursday, 16.11.2017
15:49

nadam se da imas ljudsku savest i da ces dati otkaz posle ove utakmice....