Može li Partizan ponovo na krov Evrope? Željko najbolje zna kako se to radi, ovo je njegova poruka!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.04.2020.
17:02
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Proslavljeni stručnjak u Beogradu čeka kraj pandemije koronavirusa.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Pre dva dana obeležena je 28. godišnjica Partizanovog istorijskog uspeha, titule prvaka Evrope osvojene na fajnal-foru u Istanbulu.

Željko Obradović je tada svoju debitantsku trenersku sezonu krunisao najvećim evropskom trofejom, a sada je već ubedljivo najtrofejniji evropski stručnjak sa čak devet titula prvaka Evrope, a ostale trofee teško je i izbrojati.

Navijači Partizana bi ga rado ponovo videli na klupi crno-belih, kad za to dođe vreme, uz nadu da bi Partizan mogao da ponovi uspeh iz 1992. godine. To je i njegova želja...

''Moj odnos prema Partizanu je dobro poznat. Tu sam uvek da pomognem bez obzira na to ko vodi klub, koliko mogu i ako postoji potreba. Isto važi i za druge klubove, trenere, igrače.

Ta generacija je uspela nešto što je bilo logičnije da uradi neka generacija pre naše. Partizan je poznat kao klub koji je iznedrio neverovatan broj igrača, trenera i rukovodilaca. Uvek je bio avangarda stare Jugoslavije, a kasnije Srbije. Sigurno i Evrope.

Kada bi se sabrale sve medalje i titule koje su osvajali igrači i treneri Partizana, došli bismo do neke velike zlatne brojke. Ta generacija je uspela da bude prvak Evrope, ali nadamo se da će se tako nešto ponoviti nekad u budućnosti. To je velika želja svih nas kojima je Partizan u srcu'', poručio je Obradović u razgovoru za ''Blic''.

Ono što je sada najaktuelnije jeste pitanje kada će se nastaviti sezona, pre svega u Evroligi. Ni Željko nema taj odgovor.

''Teško pitanje, kao i situacija u kojoj se svi mi nalazimo. Eto, u Turskoj se duže igralo nego u većini zemalja. Igračima nije bilo svejedno. Video sam da nisu bili koncentrisani na igru i trening, što je i normalno. Igralo se i bez publike, imali smo i pozitivne u našoj organizaciji, ali hvala Bogu sve ide na dobro. Moramo biti strpljivi svi. Sve prognoze oko sezone u Evroligi zaista su neizvesne'', zaključio je Pbradović.
-
Baner stoni tenis

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke