Može li ovaj momak da zavlada NBA ligom u budućnosti?

Autor: Nikola Miloradović
utorak 07.11.2017.
12:05
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Finiks Sansa ušao u izabrano društvo.

Beta/AP Photo/Kathy Willens
Beta/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Ekipa iz Arizone loše je počela sezonu, vezali su tri poraza sa preko 30 razlike, ceh je platio trener Erl Votson.

Klupu je privremeno preuzeo Džej Trijano, Sansi su sa njim na čelu vezali nekoliko pobeda, iako je Erik Bledso odstranjen iz ekipe.

Iskusni bek je na "Tviteru" nakon blamantnog starta Finiksa izjavio da "ne želi da bude ovde", kupio je tako sebi izbacivanje iz rostera, a to je još više minuta i šuteva dalo mladom Devinu Bukeru, u kog Sansi polažu velike nade.

Momak koji je oduševio i velikg Kobija Brajanta polako izrasta u jednog od najboljih šutera u NBA ligi, a sinoć je sa 18 poena u porazu od Bruklina posto četvrti najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je stigao do 3000 poena.

On je do tog učinka stigao sa 21 godinom i sedam dana starosti, a brže od njega do 3000 poena stigli su Lebron Džejms (20 godina, 62 dana), Kevin Durent (20 godina, 144 dana) i Melo Entoni (20 godina, 307 dana).

Svojevremeno 13. pik sa NBA drafta još uvek nije preležao "sve dečije bolesti", ali nema sumnje da izrasta u prvu zvezdu franšize iz Finiksa, kao i u jednog od najboljih bekova NBA lige.

Podsetimo se i njegove nestvarne partije protiv Boston Seltiksa, kada je ubacio neverovatnih 70 poena i tako postao najmlađi igrač u istoriji lige kome je to pošlo za rukom.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke